promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 33 leggazdagabb magyar
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

09forbes2

Ahogyan az már a kiváló címlap-grafikából világosan kiderül, a Forbes számításai szerint Gattyán Györgynek idén sikerült maga mögé utasítania a hazai burzsoázia két nagy öregjét. Örülünk annak, hogy a napi.hu (korábban Napi Gazdaság) 100 leggazdagabb magyarja és a Népszabadság Top 150-e után a Forbes nem egy kétszázas, hanem egy mindössze 33-as listával szállt be a versenybe. Gattyán – dacára annak, hogy első ízben, bár vélhetően nem utoljára választották meg a leggazdagabb magyarnak – nem nyilatkozott a Forbes-nak, így a cikkből semmi olyat nem tudunk meg, amit korábban már ne tudtunk volna. Ugyanez igaz a legelső 100 gazdag óta az élmezőnyben szereplő nagy öregekre is, azzal a különbséggel, hogy Csányi Sándorról és Demján Sándorról nehéz is lenne újat mondani. A negyedik helyezett Széles Gábort inkább hagyjuk, az ötödik Bige László és hatodik Rákosi Tamás interjú már sokkal inkább érdekes, noha az RTL-es korábban is adott már nagyinterjút a Playboynak. Mindenképpen érdemes elolvasni a nagyközönség körében kevésbé ismert Sinkó Ottó – Lakatos Péter páros sztoriját is – ők ketten együtt vezetik a Videotont, Porsche Panamerával járnak, közös vagyonuk pedig meghaladja a 100 milliárd forintot.

09forbes3

A jól, vagy kevésbé jól ismert nevek mellett újak is akadnak a listában, összesen öten. Közülük a 16. helyezett Simicska Lajosra kapta fel mindenki a fejét, holott eddig is köztudomású volt, hogy a leggazdagabbak között van és az sem ördögtől való gondolat, hogy a papíron hozzá köthető cégekből számított 45,3 milliárdos vagyonánál valamelyest még több pénze lehet. A frissen felfedezett milliárdosok között van az útdíjrendszert kidolgozó és telepítő Emőri Gábor (22. hely, 27 milliárdos vagyon), a Posta által is használt csekkleolvasó-rendszert jegyző Kertész Attila és Viktor (24. hely, 22,6 milliárdos vagyon), valamint Szijj László és Varga Károly (26-27. hely, 21 milliárdos vagyon), akiknek Duna Csoportja állami megbízásait tekintve felnőtt a Közgép mellé – és akik ezek után voltak olyan kedvesek ügyvédi levéllel válaszolni a Forbes megkeresésére.

Magasan volt a léc, de a magyar Forbes szerkesztőségének sikerült átvinnie. Az első hazai Forbes-lista nem mennyiségében, hanem minőségében adja fel a leckét a többieknek és a politikusokat sem kezeli szent tehénként, ami csak még hitelesebbé teszi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás