promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy házaspár kinyitotta a szomszéd szemetesét, és milliomosok lettek

Egy házaspár kinyitotta a szomszéd szemetesét, és milliomosok lettek

Színes

Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szomszéd által hátrahagyott szemeteszsákokban talált értékes Star Wars-játékokat egy brit házaspár, amit aztán egy árverésen továbbadtak. Olyan sok pénzt kaptak a gyűjteményért, hogy egy pillanat alatt megváltozott az életük.

A közép-angliai Stourbridge-ben élő házaspár nem tudta, hogy milyen kincs hullott az ölébe, amikor kibontotta a szomszéd által számukra a garázsban hagyott zsákokat. A fiuk azonban nyomban felhívott egy árverési házat, amely le is csapott a több évtized alatt felhalmozott, még eredeti csomagolással is megtartott Star Wars-relikviákra.

„A tárolás miatt sok tárgy kissé nyirkos volt, de ennek ellenére is ez volt a legjobb Star Wars-gyűjtemény, amelyet valaha láttam”

– idézi a Times Chris Astont, az Aston's aukciósház vezetőjét, aki elmondta, hogy a világ minden tájáról voltak érdeklődők, úgyhogy biztos volt benne, hogy jó árat kapnak a gyűjteményért.

Különösen értékesnek bizonyult a Galaktikus Birodalom flottájának egyik parancsnoki figurája, két ismert példány közül az egyik eredeti csomagolásban, 32 500 fontért, vagyis nagyjából 13 millió forintért kelt el. A szintén saját csomagolásában eltett Jawa-figura, amiből mindössze tíz ismert darab létezik, 27 280 fontot, azaz 11 millió forintot ért egy vásárlónak.

A nyolc figurából álló A Jedi visszatér-szett a nyolcvanas években egyenként 1,59 fontba (nagyjából 640 forintba) került, most azonban 1400 fontért, vagyis több mint félmillió forintért talált gazdára.

Ebből is látszik, hogy a Star Wars-relikviák általában jó üzletnek bizonyulnak az árveréseken. 2015-ben egy Luke Skywalker-baba, amely 1978-ban gyerekjátékként került piacra, 25 ezer dollárért, azaz 7,6 millió forintért kelt el a Sotheby's és az eBay által szervezett árverésen. Szóval, ha vannak otthon régi Star Warsos figuráid, eszedbe ne jusson kidobni őket!

Borítókép:  BadCredit

Hasonló tartalmak

Galéria - Van képünk hozzá

Színes

Tech & Tudomány

Helyi Hírek

Időjárás