promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezeken a helyeken a legolcsóbb és a legdrágább az albérlet Budapesten
Borítókép:  Printers Alley Loft
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Rentingo.com portál elkészítette Budapest albérlettérképét, amely a kerületi bontásnál részletesebben, irányítószám alapján mutatja meg, hogy egy adott területen mekkora az átlagos bérlakás, és mennyi az átlagos albérletár.

A térkép adatai szerint a legmagasabb árszínvonalú várban átlagosan négyzetméterenként 3758 forintos bérleti díjjal kell számolni, ezt követi az Andrássy út Opera környéki része, illetve az V. kerület Bazilika és Lánchíd közötti területe, négyzetméterenként 3688 forintos, illetve 3566 forintos bérleti díjjal.

Ezzel szemben a legalacsonyabbak a bérleti díjak a XXIII. kerület külső részén, a XVII. kerületben a Rákoshegyen, valamint a XV. kerületnek a Fóti út és Dunakeszi út közötti részén.

Szintén belvárosi bérleti díjakat kell fizetnie annak, aki a XVI. kerület árpádföldi részén szeretne bérelni.

A kiugró bérleti díjakat elsősorban az okozza, hogy ezen a területen a családi házak vannak többségben, és nincsenek nagyobb többlakásos társasházak.

Miközben egyes külső kerületek drágábbak, bizonyos belső körzetekben azonban könnyebb kedvező árú albérletet találni: az I. kerületnek például két része, az Attila út és a Víziváros épp annyira lehet megfizethető, mint Kispest, Csepel, Pestszentlőrinc néhány körzete, vagy épp Ferencváros egyes rehabilitált részei.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás