promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak tonhalsalátát és rizst kell enni, és összejöhet egy luxuslakás
Borítókép:  Saeed KHAN / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Budapesten is drágák a lakások, hát még akkor, ha Sydney belvárosában akarunk egyet venni.

Jó lenne, ha úgy működne a dolog, hogy csak rizst meg tonhalat eszünk, és máris a lábaink előtt hever az álomlakás, de az első lépés valóban ez – spórolnod kell mindenen, amin csak tudsz.

A járvány alatt valószínűleg elég sokan megpróbálták az otthoni főzést ahelyett, hogy étterembe mennének, vagy rendelnének. A 30 éves Mattia Bondanza és a párja is rájöttek, hogy a legtöbbet a kaján lehet spórolni. Akik utálják, ha nem változatos az étel, és finnyásak is picit, akkor nehezen tudták volna telesíteni ezt a kihívást.

Mattia kommunikációs szakemberként dolgozik, és ebére, valamint vacsorára általában rizst és tanhalsalátát evett, persze a változatosság kedvéért olykor a köretet lecserélte tésztára. Arról is leszokott, hogy reggelente kávézóba járjon, inkább megfőzte magának otthon.

Bondanza imádja az avokádót, de ezt a luxust csak hétvégén engedte magának. Így tudták kifizetni egy Sydney belvárosában található lakás letétét. Azért szánták el magukat erre a lépésre, mert nem akartak egész életükben az albérlettel szenvedni.

A lakás nem olcsó, 1,15 millió ausztrál dollárba, vagyis átszámítva nagyjából 250 millió forintba kerül.

Sokan amúgy is tudnak spórolni a járvány miatt, mivel nem járnak el annyit szórakozni, valamint nem is vágják magukat nagy költekezésbe. Ez persze a gazdaságot visszafogja, viszont az embereket rákényszeríti arra, hogy tudatosabban költekezzenek.

Aki spórolna pénzt egy kicsit a tonhalas tésztával, itt van egy egyszerű recept, amihez kevés alapanyag kell, ráadásul tíz perc alatt elkészül.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás