promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mérgezés vezethetett Gabriela Spanic édesanyjának halálához
Borítókép:  Velvet
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gabriela Spanicot és családját hosszú időn keresztül mérgezték ammónium-szulfáttal, ami aztán édesanyja megbetegedéséhez és halálához is vezetett.

Gabriela Spanic a Dancing with the Stars egyik adása után tudta meg, hogy édesanyja hosszú küzdelem után, rákban halt meg. A színésznő az Instagram-oldalán búcsúzott Norma Utrerától, de a mexikói szokások és a műsor miatt nem tudott résztvenni a temetésen. Emiatt rengetegen támadják azóta is a világsztárt.

Bár tény és való, hogy Utrera halálát a rák okozta, de magát a betegséget egy huzamosabb ideig tartó, folyamatos mérgezés okozhatta. Tíz évvel ezelőtt bejárta a világsajtót a hír, hogy Gabriela Spanicot és családját a házvezetőnőjük, María Celeste Fernández hosszú hónapokon keresztül ammónium-szulfáttal, vagyis műtrágyával mérgezte. Az akkori hírek szerint az asszony nemcsak a színésznő, de az akkor másfél éves kisfia, a velük élő testvére, Patricia, az unokahúga és az édesanyja ételébe keverte a mérget.

Később Gabrielát kórházba kellett szállítani, ahol kiderül, hogy szándékos mérgezés áldozata lett. A házvezetőnőt nyolv év börtönre ítélték, de a színésznő szerint ennél jóval többet érdemelt volna.

„Azért csak nyolcat kapott, mert a bíróság csak azt látta bizonyítottnak, hogy engem mérgezett hosszú időn át, holott a családom több tagjával is ezt tette”

- nyilatkozta Gabriela Spanic a Borsnak.

Mivel az édesanyja is rendszeresen kapta a mérget, nem kizárt, hogy ez okozhatta a betegsége kialakulását. Ennek lehetőségéről a lap dr. Zacher Gábor toxikológust kérdezte.

„Az ammónium-szulfát okozhat daganatos megbetegedést a szervezetben. Ugyanakkor a kórkép ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy a mérgezés vezetett a rákhoz”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás