Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Petárdával töltött ananász miatt pusztult el egy vemhes elefánt – videó

Petárdával töltött ananász miatt pusztult el egy vemhes elefánt – videó

Színes

Petárdával töltött ananász miatt pusztult el egy vemhes elefánt – videó

Színes

Helmeczi Benjamin 09:09

Hatalmas port kavart világszerte az a szomorú és kegyetlen eset, ami egy vemhes elefánttal történt az indiai Keralában. A meggyilkolt állat ügyében azóta már egy embert előállítottak, de keresik a társait is.

Az egész világot bejárta a vemhes elefánt története, aki egy petárdával töltött ananász miatt szenvedett napokig, majd pusztult el. A hírek szerint az indiai Kerala államban néhány gazdálkodó helyezett ki robbanószerekkel töltött gyümölcsöket, hogy ezzel védjék a földjeiket a vaddisznóktól.

Egy ilyen gyümölcsöt evett meg a vemhes elefánt, akinek a robbanás miatt több csontja is eltörött a szájában, leszakadt a nyelve, az álla, és a felső ajka. A súlyosan megsérült, és szenvedő állatra május 23-án találtak rá az erdészek, akit megpróbáltak elkábítani, hogy elláthassák a sebeit, de elmenekült. Pár nappal később egy folyóban állva tűnt fel, ekkor már másik elefántokkal próbálták kivezetni őt a partra, sikertelenül. Az állat végül négy nappal később, a belső sérülései miatt pusztult el.

Ahogy az a CNN beszámolójában is olvasható, az erdészek a helyi rendőrséggel együttműködve igyekeznek a tettesek nyomára bukkanni, és már elő is állítottak egy Wilson nevű férfit, de a társait még keresik.

Az Elefántcsalád Védelmi Csoport adatai szerint India ad otthon a világ vadon élő ázsiai elefántjainak több mint a felének, jelenleg 27.312 egyedet tartanak számon az országban.

A sérült elefánt folyóból való kivezetési kísérletéről videófelvétel is készült, amit alább tekinthettek meg.

Borítókép: Daily Sabah