promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szabadon engedik az eddig turistákat cipelő elefántokat Thaiföldön
Borítókép:  Illusztráció / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A turizmus járvány miatti hanyatlásával úgy döntöttek egy Thaiföldön található parkban, hogy elengedik az ottani elefántokat.

A rengeteg embert félelemben tartó koronavírus-járvány számos szektorra van negatív hatással, de talán a turizmus volt az, ami a leginkább bajba került miatta. A tömeg elkerülése miatt gyakorlatilag ezek a helyek határozatlan időre bezártak, mivel az emberek nem akarják megkockáztatni a megbetegedés veszélyét. Ennek viszont érdekes módon néha pozitív hatása is van.

Az Index információi szerint ugyanis a Thaiföldön található Maesa nevű elefántparkban komoly döntést hoztak, miután látták, hogy a járvány miatt szinte egyáltalán nem jönnek az emberek felülni az elefántokra, így fogták magukat, és:

mind a 78, eddig turistákat a hátukon cipelő, ott élő elefántot szabadon engedték a területen, hogy kedvükre lófráljanak.

Mivel most nincs dolguk, így biztonságban barangolhatnak a környéken, ami biztos, hogy remek érzés nekik, hiszen az utóbbi években szinte nem volt olyan nap, hogy ne raktak volna rájuk "nyerget", amit szerencsére már nem kell viselniük. De itt még nem álltak meg a park dolgozói és üzemeltetői, ugyanis a jövőre nézve is meghatározó lépést tettek:

ha minden visszatér a régi kerékvágásba, akkor sem fogják munkára kényszeríteni az állatokat, hanem inkább azért kérnek majd el pénzt a turistáktól, hogy a természetes környezetükben láthassák az elefántokat.

Ez remek hír, hiszen ezek után valószínűleg jóval boldogabbak lesznek az állatok, és még emberségesebbnek is tűnik ez a megoldás. Thaiföldön közel 1400 koronavírusos van jelenleg, így egy jó ideig biztos, hogy nem lesz tele a park látogatókkal.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás