Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Salma Hayek férje 100 millió eurót ajánl fel a Notre Dame-ra

Salma Hayek férje 100 millió eurót ajánl fel a Notre Dame-ra

Színes

Salma Hayek férje 100 millió eurót ajánl fel a Notre Dame-ra

Színes

Gaba 09:19

A Guccit és az Yves Saint Laurent is birtokló milliárdos nemes gesztust tett. A francia elnök nemzeti gyűjtést hirdetett a hétfőn kigyulladt Notre Dame helyreállítására.

Emmanuel Macron francia elnök már hétfőn kihirdette, hogy nemzeti gyűjtést indít a katedrális felújításáért. Francois-Henri Pinault francia üzletember nem sokkal azután, hogy a lángok felcsaptak a templomban, felajánlott 100 millió eurót az épület helyreállításáért, írja a Dailymail online kiadása. A férfi Salma Hayek színésznő férje, a Kering vállalat tulajdonosa, mely olyan márkákat birtokol, mint a Gucci és az Yves Saint Laurent.

Hétfő este frissülő cikkben számoltunk be róla, hogy a párizsi Notre Dame, Európa leglátogatottabb épülete kigyulladt. A 850 éves templomban tomboló tüzet éjszakába nyúlva oltották a tűzoltók, s végül sikerült urrá lenni a lángokon. Az építmény középső része teljesen kiégett, a huszártorony leomlott, vagyis súlyos károk keletkeztek.

(Fotó: AFP/Stephane de Sakutin)


A Notre Dame homlokzata is többször lángra kapott, de sikerült visszaszorítani a tüzet. 

A párizsi tűzoltók vezetője, Jean-Claude Gallet azt nyilatkozta, hogy a tűz kialudt, vagyis a homlokzatot és a két tornyot sikerült megmenteni. A huszártornyot, és a tetőszerkezet nagyobb részét nem. 

(Fotó: AFP/Francois Guillot)

Borítókép: AFP/Bertrand Guay