Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Morgan Freeman a méheknek adja a birtokát

Morgan Freeman a méheknek adja a birtokát

Színes

Morgan Freeman a méheknek adja a birtokát

Színes

Promotions 19:47

Morgan Freeman nagy erőkkel száll be a méhek megmentésére, miután az amerikai méhállomány pillanatok alatt a felére csökkent. Mississippi állambeli birtokát nekik adja, és még a kedvükre is ülteti be. A színész maga is méhész, a védőruha nélküli változat híve. Egyelőre csípés nélkül. 

A méhek világszerte riasztó ütemben pusztulnak, az Egyesült Államokban egyetlen év alatt közel a felére esett vissza a számuk, és egyelőre nem tudni, hogy ennek mi a pontos oka. Minderre most, Morgan Freeman nemes cselekedete kapcsán a Dining Guide cikke hívta fel a figyelmet.  

A globális felmelegedés, a mézelőhelyek csökkenése és a növényvédő szerek is felelhetnek a méhek pusztulásáért. Ráadásul mindössze két százalékuk felel a növények 80 százalékának a beporzásáért, így ha ez a két százalék eltűnik,

az élelmiszererek alapanyagai között rengeteg növény is elpusztul. 

Morgan Freeman a Mississippi államban lévő, ötvenhektáros birtokát átengedi ezért a vadméheknek. Itt a méhek által kedvelt virágokat és gyümölcsfákat, például magnóliát és levendulát ültetnek majd itt. Freeman is méhész, a védőruha nélküli változat híve a cikk szerint.

26 kaptárt vásárolt, eteti a méheit, de nem veszi el tőlük a mézüket.

Még egyszer sem eresztették bele fullánkjukat, mert – a színész szerint – érthetik, hogy jót akar nekik.

Borítókép: Vulture