promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szétszedik új klubjában a magyar válogatott EB-sztárját, félresikerült igazolásnak tartják

Szétszedik új klubjában a magyar válogatott EB-sztárját, félresikerült igazolásnak tartják

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Nagy reményekkel érkezett, de egyelőre nem felelt meg az elvárásoknak

Csalódás és új remények: Ádám Martin nehéz kezdése a görög élvonalban

Az utóbbi időszakban nagy visszhangot váltott ki Ádám Martin szereplése a görög élvonalbeli Aszterasz Tripolisz csapatánál. A magyar válogatott támadó, aki idén júliusban szerződött a görög klubhoz a dél-koreai Ulszan Hyundai-tól, eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az eddig lejátszott mérkőzéseken sem gólt, sem gólpasszt nem sikerült szereznie, ami nem csak a szurkolók, hanem a sajtó részéről is jelentős kritikát váltott ki.

Hatalmas elvárások, kevés teljesítmény

Ádám Martin érkezését nagy remények kísérték, hiszen a dél-koreai bajnokságban is eredményesen szerepelt, ám Görögországban eddig nem tudta megismételni ezt a teljesítményt. A Nemzeti Sport szerint a támadó még nem tudott alkalmazkodni az új közeghez és a játékstílushoz.

A görög Sportime című lap szakírója még élesebben fogalmazott:

"A játékos még Dél-Koreában sem hozott nagy változást, mégis úgy tekintettek rá, mintha ő lenne az abszolút bombaigazolás."

A cikkben rámutattak arra, hogy Ádám jelenlegi szerepe a pályán szinte észrevétlen, nem járul hozzá a támadások építéséhez, és az Aszterasz keretének legjobban fizetett játékosaként ez különösen kiábrándító.

Az eddigi statisztikák is tükrözik a problémát: öt mérkőzésen mindössze öt pontot sikerült szereznie az Aszterasznak, és a csapat támadójátéka látványosan gyengélkedik. Mindez ahhoz vezetett, hogy a klub már új támadó után néz, és a hírek szerint kiszemelték a lengyel Jaroslav Niezgodát, aki az Egyesült Államokban játszott legutóbb, de jelenleg szabadon igazolható.

Változás a kispadon: Claude Makélélé érkezése

A csapatnál nem csak a játékosállományban várható változás, hanem a kispadon is. A rossz idénykezdet miatt a klub új vezetőedzőt nevezett ki, a korábbi világhírű francia védekező középpályást, Claude Makélélét. Az ő irányítása alatt a szurkolók és a vezetőség is reménykedik abban, hogy a csapat támadójátéka és Ádám Martin teljesítménye is javulni fog. Papp Gábor, a magyar csatár menedzsere a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában is elismerte, hogy eddig nem a várakozások szerint alakult a szezon, de kiemelte, hogy ez nem kizárólag a játékos hibája.

„Azt kell látni, hogy öt meccsen csak egy gólhelyzete volt Martinnak, amit nem tudott értékesíteni, de az, hogy nem kerül helyzetbe, legalább ugyanannyira a csapat támadójátékának a kritikája is. Sajnos ebben az idényben nem azt a futballt játszotta a csapat, amit az előző idény felvételein láttunk"

–  nyilatkozta Papp Gábor, hozzátéve, hogy Makélélé érkezése óta pozitívabb az összkép, és az edzéseken is látszik a változás.

A jövő: Továbbra is kap lehetőséget a bizonyításra?

Ádám Martin jelenlegi helyzete azonban még nem végleges. Bár a görög sajtó és a szurkolók egy része már temeti a játékost, a menedzsere szerint a következő néhány mérkőzés döntő lehet a jövőjére nézve. Az új szakmai stáb egyelőre bizalmat szavazott neki, és ha sikerül megfelelően beilleszkednie Makélélé taktikájába, még fordíthat a sorsán. Az eddigi gyengébb teljesítmény ellenére tehát nem minden veszett el, de kétségtelen, hogy a támadónak sürgősen javítania kell a formáján, ha nem akar végleg kegyvesztetté válni.

A görög foci kihívásai: Miért nem megy Ádám Martinnak?

A görög bajnokság gyakran kemény dió a légiósok számára, különösen akkor, ha a támadók a dél-európai, fizikálisan erőteljes és szervezett védekezési kultúrával találják szembe magukat. Ádám Martin helyzete sem egyedi: korábban több légiós is hasonlóan nehéz időszakot élt meg az első szezonjában, és csak fokozatosan sikerült alkalmazkodniuk az új környezethez.

Mindenesetre a szurkolók és a szakértők is kíváncsian várják, hogy a magyar csatár képes lesz-e fordítani a helyzetén. Egy sikeres szezon akár újra reflektorfénybe helyezheti őt, és ismét bizonyíthatja, hogy nem véletlenül szerződtették a görög bajnokságba.

forrás: Mandiner