promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlainak új kihívója akadt, a magyar tini ma este már a Barcelona keretét erősíti, óriási esélyt kapott

Szoboszlainak új kihívója akadt, a magyar tini ma este már a Barcelona keretét erősíti, óriási esélyt kapott

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Még csak 18 éves, de máris élete lehetőségének kapujában áll a fiatal magyar tehetség.

Kétség sem férhet ahhoz, hogy napjainkban Szoboszlai Dominik a legismertebb magyar labdarúgó a világon. A 23 éves középpályást az előző szezonban igazolta le a Liverpool, méghozzá hatalmas összegért cserébe, a Lipcse ugyanis 70 millió euróért, átszámítva 26 milliárd forintért engedte el a magyar válogatott csapatkapitányát, és nagyon úgy tűnik, hogy a transzferrel mindenki nagyon jól járt.

Természetesen nem ő az egyetlen, aki az elmúlt években komoly légióskarriert futott be, hiszen a Premier League-ben ott van a 21 éves Kerkez Milos, de akár Sallai Rolandot is említhetnénk, aki hat évet töltött el a Bundesligában, mielőtt a Freiburgtól a török Galatasaray csapatához igazolt volna.

Bekerült a Barcelona keretébe

A fiatalabbak között is sok a feltörekvő tehetség, köztük van Yaakobishvili Áron is, aki egy sajnálatos sérülés miatt jutott minden eddiginél közelebb a Barcelona kezdőcsapatához, Hansi Flick pedig immár a felnőttek keretébe is nevezte a mindössze 18 éves hálóőrt.

Az apai oldalról grúz felmenőkkel rendelkező fiatalember 2018 óta pallérozódik a Barcelona akadémiáján, és úgy tűnik, hogy Marc-André ter Stegen súlyos térdsérülése miatt rá is számítanak a keretben, legalábbis a Getafe elleni bajnoki mérkőzésen, melyre 21 órától kerül sor. A Barca nem mellesleg remekül kezdte a szezont, jelenleg vezetik a La Ligát a nagy rivális Real Madrid előtt. Ter Stegen sérülése viszont nagyon érzékenyen érinthető a csapatot.

A katalánok ugyanakkor úgy tűnik, hogy sikeresen meggyőzték a lengyel válogatott és a Juventus nyáron visszavonuló kapusát, Wojciech Szczęsny-t, hogy segítse ki őket az idény során, és Iñaki Peña, valamint Ander Astralaga lesz így a második, valamint a harmadik számú kapus. Ám Yaakobishvilinek a kerettagság, valamint az első csapattal való tréningezés már így is óriási dolognak számít.

Testvére már bemutatkozott

Kapusfronton a magyaroknál is esedékes lehet a közeljövőben a generációváltás, hiszen a válogatott két fontos hálóőre, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter 33, illetve 34 éves. Gulácsi ráadásul tavaly egy nagyon komoly sérülést követően tért vissza, azonban mostanra ismét ő lett a Lipcse első számú kapusa.

Áron bátyja, a két évvel idősebb Antal is Spanyolországban kamatoztatja tehetségét – legalábbis klubszinten. Ő az ötödosztályú Girona B-ben futballozik, korábban azonban már bemutatkozhatott az első csapatban is egy győztes kupameccsen, még januárban.