promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Szentségtörést követett el a Fradi légiósa, csapattársai rosszalló tekintete közepette jött rá súlyos hibájára

Szentségtörést követett el a Fradi légiósa, csapattársai rosszalló tekintete közepette jött rá súlyos hibájára

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc

Alighanem egy életre megjegyezte, hogy ne csináljon ilyet többé.

A Ferencváros az elmúlt években uralma alá hajtotta a hazai klubfutballt, 2019 óta sorozatban hat bajnoki címet ünnepelhettek a zöld-fehérek, és a nemzetközi porondon is rendre szerephez jutnak. Mindhárom kupasorozatban szerepeltek, idén pedig ismét az Európa Ligában bizonyíthatnak.

Ahhoz, hogy a második számú nemzetközi kupában is sikeresen szerepelhessen a magyar bajnok, alapos vérfrissítésre volt szükség, ám arra kevesen számítottak, hogy egy NB1 rekordot jelentő játékost hoznak az Üllői útra.

Azonban nem csupán a szerb Partizantól érkező, a Transfermarkt információi alapján 8 millió euróért leigazolt Matheus Saldanha érkezett a Fradihoz. A belga Philippe Rommens is komoly erősítésnek számít, ám a honi labdarúgás íratlan szabályairól még van mit tanulnia, hiába volt tisztában azzal, hogy az Újpest elleni derbi az egyik legfontosabb meccs a klub életében:

„Tudom, hogy ez a legnagyobb rangadó a Ferencváros számára. Már az első napokban szembesültem ezzel, hiszen amikor megérkeztem a Fradihoz, lila ing volt rajtam. A többiek szóltak, hogy ilyet itt nem hordunk. Tisztában vagyok vele, hogy ez a meccs sokat jelent a szurkolók számára”

– fogalmazott akkor Rommens.

A szentségtörést ezúttal még megbocsájtották a 27 éves belgának, aki 2028 nyaráig írt alá a Fradihoz.

Ez persze annak is köszönhető, hogy a zöld-fehérek hazai pályán 1-0-ra megnyerték a párharcot, Kehinde 92. percben szerzett góljával.

Azóta, ha szenvedve is, de az EL-be is kvalifikálta magát a csapat, úgyhogy Rommensre kemény meccsek várnak, hiszen többek között a Tottenham is az Üllői útra látogat az ősszel. Ráadásul igazán különleges meccsel veszi kezdetét számára a kupakaland, hiszen hazájába látogat az FTC, és egyből az Anderlecht ellen kell bizonyítania szeptember 25-én.

Forrás: NB1.hu