promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Utólag állhat olimpiai dobogóra egy magyar sportoló, fontos tettet vitt véghez Párizsban

Utólag állhat olimpiai dobogóra egy magyar sportoló, fontos tettet vitt véghez Párizsban

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az aranynál is fényesebben csillogó elismerésben részesülhet.

A magyar csapat remekül szerepelt a párizsi ötkarikás játékokon, összesen 19 érmet és számtalan pontszerző helyet ünnepelhettek hazánk sportolói, amivel Magyarország a 14. helyen végzett az olimpiai eredménytáblázaton.

Habár a négyévenként megrendezett világesemény már a végéhez ért, hosszú ideig téma lesz még az olimpia, hiszen számos botrány szegélyezte a szervezést, sokak szerint pedig maga az eszme is csorbát szenvedett Párizsban.

Az viszont biztos, hogy a magyar sportolókon semmi nem múlt, mindenki odatette magát, és külön öröm, hogy Gémesi Csanád, ezüstérmes kardvívónk felkerült az olimpia fair play listájára, ahol a legsportszerűbb versenyzőkre szavazni is lehet.

Gémesi az egyéni verseny nyolcaddöntőjében a tunéziai Faresz Ferzsani ellen 9-10-es hátránynál jelezte a mérkőzésvezetőnek riválisa találatát – áll a Team Hungary közösségi oldalán.

A magyar sportolóra a "Fair Play Award Paris 2024" oldalon vagy az alábbi linken lehetséges szavazni. Természetesen minden hasonló megmozdulás tiszteletet érdemel, és ezúttal nem csak sportemberek, hanem edzőik is megkaphatják a díjat.

Jean-Christophe Rolland, az evezős világbajnokság elnöke és az A csoportos egyesek döntőjének versenyzői/edzői is a listán vannak, akik értesültek arról, hogy a belorusz származású, az olimpián semleges színekben induló Yauheni Zalaty busza az egypárevezősök döntője előtt lerobbant.

Ez azt jelentette volna, hogy nem ér időben oda a versenyszámra, ezért az elnök, az edzők, valamint a versenyzők közösen jelezték a szervezőbizottságnak, hogy rakják át későbbre a futamot, ami végül meg is történt.

Zalatynak kétszer is segítő kezet nyújtottak, hajóját ugyanis feltartóztatták a vámon, ezért a német csapat vezetője, Olaf Tabor felajánlotta az egyik tartalékhajóját az evezősnek. Éppen ezért Tabor is felkerült a fair play listára, Zalaty pedig végül ezüstérmet ünnepelhetett a dobogón!