promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Drámai részletek derültek ki Márton Viviana családi tragédiájáról, gyászol fiatal olimpiai bajnokunk

Drámai részletek derültek ki Márton Viviana családi tragédiájáról, gyászol fiatal olimpiai bajnokunk

Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

A nagypapa maga is sportoló volt, barátja szomorú sorokkal búcsúzott tőle.

Néhány nappal ezelőtt még az olimpiai dobogó tetején, önfeledten mosolyogva ünnepelhetett Márton Viviana. A mindössze 18 éves magyar taekwondózó nevét egyetlen nap leforgása alatt megismerte a világ, az aranygéppel hazautazó olimpiai hősök között pedig ő is ott volt, nagypapája pedig büszkén várta a landoló gépet Budapesten.

A nagy öröm azonban sajnos órákon belül borzasztó gyászba fordult át, hiszen Viviana 71 éves nagypapája, Kiss "Toto" Zoltán tragikus hirtelenséggel elhunyt. Barátja, Dunai Ede író közösségi oldalán búcsúzott tőle:

„Felfoghatatlan, tragikus hírt kaptam néhány perccel ezelőtt. Elhunyt Kiss "Toto" Zoltán, a Toto Box Promotion szíve-lelke. Totóval vasárnap beszéltem utoljára, nem véletlenül. Ő ugyanis a nagypapája a friss olimpiai bajnokunknak, Márton Vivianának. Gratuláltam ehhez a nagyszerű sikerhez, ő pedig annyit mondott, hogy most nincs nála boldogabb ember a világon”

írta.

„Hétfőn pedig sietett Vivi és ikertestvére, Luana elé a repülőtérre. Akkor megígérte, hogy még a héten bemutat az újdonsült aranyérmesnek. Ehhez képest ma pedig... Elmondhatatlan szomorú vagyok, Totót régóta ismerem, anyunak általános iskolai osztálytársa volt, igazi óbudai vagány. Vivianának, Luanának és a családja többi tagjának őszinte részvétemet fejezem ki…”

A szomorú hírt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatalos Tagozata is megerősítette, akik szintén érzelmes sorokkal búcsúztak a Ferencváros egykori ökölvívójától, edzőjétől, aki maga is a hazai ökölvívósport fáradhatatlan támogatója volt:

„Az 1953-ban született sportember a MÖSZ HT egyik legrégebbi tagja volt. Emlékét nem csak mi, hanem az általa szervezett számos nagyszerű rendezvény, és a tanítványai által megszerzett bajnoki címek sokasága őrzi majd meg az utókornak”

– írták.