promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Hősként fogadták szülővárosában Hámori Lucát, hatalmas tömeg várta az olimpia legnehezebb helyzetébe keveredő sportolónőt

Hősként fogadták szülővárosában Hámori Lucát, hatalmas tömeg várta az olimpia legnehezebb helyzetébe keveredő sportolónőt

Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Meghatódva nézett végig az őt váró rengeteg rajongón, személyesen köszönte meg a támogatást.

Nehéz napokon van túl Hámori Luca, aminek nem az olimpián mutatott amúgy fantasztikus teljesítmény az oka, hanem inkább az, ahogyan búcsúznia kellett az ötkarikás játékoktól. A 23 éves kőszegi ökölvívó az első magyar női bokszoló, aki részt vehetett az ökarikás játékokon, és egészen a legjobb 8-ig menetelt, ahol egy olyan feladat várt rá, amire szinte lehetetlen volt felkészülni.

Imane Kheliffel kellett szembenéznie, egy algériai sporttársával, akinek ütéseitől szó szerint rettegtek az olimpián. Khelif történetét aligha kell bárkinek is bemutatni, vitatható módon szerepelt ugyanis az ötkarikás játékokon, legalábbis a női versenyzők között.

Az első igazán nagy felzúdulást az Angela Carini elleni meccs hozta, melyet az olasz ökölvívó 46 másodperc elteltével feladott, hiszen olyan óriási ütéseket kapott, amit nem lehetett kibírni. Khelifet ezt követően egy olasz profi bokszoló is kihívta, a Hámori Luca elleni meccse pedig itthon és világszerte is óriási érdeklődés mellett zajlott le.

A magyar ökölvívó végig remekül küzdött, ám egyhangú pontozással elvesztette a találkozót, Khelif pedig meg sem állt az aranyéremig. Hámori végül néhány napja tért haza Párizsból, és egészen Kőszegig meg sem állt, ahol hatalmas tömeg fogadta a sportolónőt, aki beszámolt az olimpiai élményeiről is a színpadon.

„Titkon bíztam benne, hogy valami hasonló eredményem lesz, de nem voltam benne biztos. Azt szerettem volna elérni, hogy a lehető legjobban teljesítsek. Ez sikerült is, és ez még társult egy ötödik hellyel”

– fogalmazott.

„Óriási dolog, amit a Luca elért. Amit idáig elért, és ami ezután következik, ahhoz is nagyon sok sikert szeretnék kívánni én és a családom”

– mondta meghatottan egy rajongó. Luca most egy kicsit szusszanhat, de hamarosan ismét ringbe száll, hogy a magyar bajnokságban bizonyítson, négy év múlva pedig remélhetőleg újra szurkolhatunk neki az olimpián!