promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Sós Csaba meghökkentő kijelentést tett Milák Kristóf aranyérme kapcsán, vajon mit szól ehhez az úszóklasszis?

Sós Csaba meghökkentő kijelentést tett Milák Kristóf aranyérme kapcsán, vajon mit szól ehhez az úszóklasszis?

Borítókép:  Profimedia/IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Mindenkit meglepett Sós Csaba megjegyzése Milák Kristóf fergeteges győzelme után!

Milák Kristóf ismét bebizonyította, hogy egy igazi úszóklasszis: az ifjú sportoló Magyarországot képviselve emberfeletti teljesítményt nyújtott a párizsi olimpián, ahol a 200 méter pillangón nyert ezüstérme után szombaton 100 méteren brillírozott és hozta el az aranyérmet.

Habár Milák még nem nyilatkozott az elképesztő teljesítménye után, Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya megszólalt az úszó aranyérme kapcsán. Sós rámutatott, hatalmas öröm ez mindenkinek, rámutatva, hogy Milák a harmadik úszó, aki két különböző olimpián nyert aranyat, ezzel a parádés úszással pedig Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina mellé csatlakozott. A szövetségi kapitány úgy folytatta:

"Egyszerűen világszám, ahogyan úszik, ilyet még a Földön nem láttam. Hozzá képest mindenki másodosztályú pillangósnak tűnik, olyan egyedi és kivételes technikája van, mint senkinek. Én még láttam Tumpek Györgyöt úszni, talán ő az egyetlen, aki hasonlít hozzá."

Sós az úszó "sajátos útja" kapcsán is ejtett pár szót, és egy olyan megjegyzést tett, amire senki sem számított. A szövetségi kapitány mindenki legnagyobb meglepetésére kijelentette:

"Azon információk alapján, amik hozzám eljutottak, én nem következtettem volna erre a sikerre, de az eredményjelző-tábla nem hazudik."

Habár nyilatkozata alapján Sós nem feltétlenül számított arra, hogy Milák behúzza az aranyat 100 méter pillangón, hangsúlyozta, az úszó két aranyérme és egy ezüstérme egyértelműen átlag feletti teljesítmény.

Milák Kristóf a magyar csapat hetedik érmét szerezte meg Párizsban, hiszen a szintén úszó Kós Hubert és a férfi párbajtőrcsapat után az övé a harmadik arany: szerdán a férfi kardcsapat egy napon lett második Milákkal, múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter; míg szombaton a sportlövő Major Veronika végzett a harmadik helyen női sportpisztolyban.

Forrás: MTI