promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már tudjuk, hányadik lett a magyar válogatott az Eb-n, érdekes fejlemény Vb-indulás szempontjából
Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így zárt a magyar válogatott a 2024-es tornán.

A magyar válogatott búcsúja szép lett, hiszen a csapat az utolsó csoportmérkőzésén nyert a skótok ellen. A meccs igazán drámai volt, hiszen a 100. percben köszönt be Csoboth Kevin az ellenfél kapujába, igazi csodacsere volt. Az elkövetkező napok pedig róla szóltak a magyar médiában is, illetve az elkövetkező napok az influencerek és hírességek szintjén is arról szóltak, hogy tudjuk összegezni a magyar válogatott teljesítményét az Európa-bajnokságon.

Íme a gól, amely egyet jelentett a reménnyel még pár napja:

Büszkék legyünk rájuk, nagy csalódás a szereplés?

Többen is megszólaltak a témában, szakértők is jócskán beszéltek erről. És érdemes azt is megnézni, hogy korábban a portugál újságok hogy írtak, melyik csapat illene jobban ellenfélként majd az egyenes kieséses szakaszban a portugálokhoz. Korábban több lapot is elemeztünk, hogy ők melyik csapatot választották volna, melyik csapat feküdt volna jobban szerintük Cristiano Ronaldóéknak.

Amúgy az első két meccsen az egyeneses kieséses szakaszban nem történt meglepetés, bár Szlovákia csak másfél percre volt a bravúrtól Anglia ellen, Georgia pedig vezetett is Spanyolország ellen.

Mostanra pedig kiderült, ahogy az Origo Sport is írja, hogy a magyar válogatott a 2024-es tornán végül a 17. helyen végzett. Korábban amúgy a 2016-os tornán a magyar csapat a 13. helyen zárt, ott a legjobb 16 között estünk ki egy drámai meccsen Belgium ellen, sokáig csupán egygólos hátrányban voltunk, majd a 80. percben beindult a belga gőzhenger.

A 2020-as (avagy 2021-es) tornán pedig a 20. helyen végzett a csapat amúgy. Akkor a halálcsoportban sikerült helytállnunk az utolsó meccs utolsó percéig, végül a németek egyenlíteni tudtak egy kikimérkőzésen, így pedig Magyarország kiesett.

Az Origo Sport pedig a helyezés kapcsán arról is ír, hogy ez kecsegtető is lehet, hiszen a legközelebb Világbajnokságra már 16 csapat jut ki Európából, összesen pedig majd 48 csapat száll ringbe a világbajnoki címért azon a Vb-n, amelyet Mexikó, USA és Kanada közösen rendez majd 2026-ban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás