promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon furcsa dolog történt az Eb-n, Magyarország is rákerült a listára további 5 csapattal egyetemben
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen együttállás szinte a csoda kategória.

Az Európa-bajnokság rendkívüli izgalmakat hozott Magyarország számára, hiszen az A-csoportban egy utolsó utáni perces góllal sikerült megszereznünk a győzelmet Skócia ellen, így pedig felcsillant a remény, hogy a csapat a csillagok kedvező együttállása esetén, azaz 4 meccs szerencsés eredménye után ott lehet a legjobb 16 csapat között a kontinensviadalon.

Egészen az utolsó napig reménykedhettünk Szoboszlai Dominikék sikerében, de a legvégén, az utolsó meccseken nem úgy jöttek össze a dolgok, hogy azok kedvezőek legyenek, így a magyar csapat a legjobb harmadik helyezettek listáján csupán az ötödik helyre került, ez pedig nem volt elég ahhoz, hogy folytathassuk.

Azóta itthon még mindig ez a téma, rengeteg híresség megszólal a csapat teljesítményét illetően, többek között Farkasházy Tivadar és Puzsér Róbert is elemezte a 2024-es Eb-n nyújtott teljesítményét nemzeti válogatottunknak.

Ám volt valami, ami igazán hidegrázós kis történelmi érdekesség, és a Time For European Federation nevű Facebook-oldal figyelt fel rá.

Az elmúlt héten folyamatosan előttünk volt egy tábla, amit Magyarország futballszerető lakosság folyamatosan méregetett, nézegetett, elemezgetett, miközben számoltak is. És az is ismerte már ezt a táblázatot, akit nem is érdekel a foci, hiszen a közösségi médiában mentek a találgatások, hogy lehetünk benne a legjobb 4 csoport harmadikban a csoport harmadikok listáján.

Volt egy olyan állás, amikor ezen a listán csak olyan nemzetek voltak rajta, akik egykor a nagy dunai Habsburg Birodalom, az Osztrák-Magyar Monarchia részei voltak. 

Így fonódik össze tehát foci és történelem, no meg a nagy európai átalakulás:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás