promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A sportőrült Farkasházy Tivadar kimondta a magyar válogatottról, amire mindenki várt: szerinte ezért estünk ki az EB-ről
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Farkasházy Tivadar kimondta, valójában miért esett ki a magyar válogatott az EB-ről.

A Heti hetes egykori sztárja, Farkasházy Tivadar rajong a fociért. 13 évesen lett a Népsport tudósítója, 77 éves korában - tehát másfél évvel ezelőtt - hagyta abba a focit, keresztapja volt a Nemzeti Sport tulajdonosa és főszerkesztője, édesapja pedig a lap rovatvezetője. 300 válogatott meccset nézett végig a stadionokban, és ő volt az, aki mindig szóba hozta a sportot az RTL Klub hatalmas népszerűséggel futott műsorában. Farkasházy Tivadart tehát nem véletlenül szokták sportőrültnek is nevezni. Éppen ezért sokan adnak a szavára, és sokakat érdekelhet a véleménye a magyarok EB-szerepléséről.

Természetesen ő is kiemelt figyelemmel követi az idei Európa-bajnokságot, és ugyanúgy sajnálja, hogy kiesett magyar válogatott. Most az RTL-nek nyilatkozott arról, hogy milyen véleménnyel van Szoboszlai Dominikék teljesítményéről, és hogy szerinte miért kellett valójában kiesnie a hazai csapatnak.

Farkasházy Tivadar már a portugál-grúz meccs 10. percében tudta, hogy kiesett a magyar válogatott; szerinte a bírónak le kellett fújnia a meccset komolytalan játék miatt. Felidézte, hogy 1977. május 1-jén volt egy NB II-es rangadó Pécs és a Vasas Izzó között, amit a 69. percben fújt le a bíró.

A sportőrültnek nevezett humorista-újságíró szerint ezt a portugál csapatot szinte bárki megverhette volna, mert az egész csapatból csupán Felix és Concercao akart focizni, a többi pedig hátul passzolgatott. Hozzátette, hogy semmit sem akar levonni Georgia érdemeiből, ők csak éltek az alkalommal, hogy úgymond könnyen hozzájuthatnak 3 ingyen ponthoz. Farkasházy szerint a magyar válogatott azért esett ki az Európa-bajnokságról, mert Portugália nem akart rendesen focizni,

így aztán nem Georgia küldte haza Magyarországot, hanem Portugália.

Farkasházy Tivadat azon a véleményen van, hogy Magyarország a papírformának megfelelően szerepelt az EB-n, a válogatott teljesítménye semmiképp sem nevezhető kudarcnak, de diadalnak sem.

„De annyi jó volt benne, hogy már harmadszor voltunk zsinórban ott. Nem az történt, hogy turistaként befizetünk egy utat, és elmegyünk megnézni két külföldi nagycsapatot – hanem ott vagyunk!  1986-tól 2016-ig csak az atlantai olimpiára jutottunk ki. Mindenki erre gondoljon, aki most nagyon szomorú!”

- mondta a Heti hetes egykori sztárja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás