promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csak ennyi olimpiai érme lesz Magyarországnak Párizsban? Elkeserítő az előrejelzés, hamarosan rácáfolhatnak sportolóink
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az olimpiákat megelőző esélylatolgatás már megindult, eddig nem túl acélosak a magyarokat is érintő prognózisok.

Az EB-t követően nem sokáig maradunk magyar érdekeltségű világesemény nélkül, hamarosan kezdődik a párizsi olimpia, ahol a kvóták száma hasonlóan alakul a tokióihoz. A legutóbbi ötkarikás játékokon 173 sportoló indult magyar színekben, összesen 23 sportágban. A kvótaszám jelenlegi állása egy héttel ezelőtt 171 sportoló volt 20 sportágban, ami még bővülhet.

Megszokott jelenség, hogy az olimpiák előtt felmérik az erőviszonyokat, persze a szokásos módon a Kína-USA vonalon mozognak a legerőteljesebb találgatások, hiszen általában onnan érkezik a legtöbb sportoló és ők szerzik a legtöbb érmet.

Magyarország azonban már számtalanszor bizonyította, hogy tud meglepetést okozni az olimpián, Tokióban az éremtáblázat 15., Rióban a 12., Londonban pedig a 10. helyén végeztek a mieink. Bár ez romló tendenciának tűnhet, valójában nem ilyen egyszerű a helyzet, Pekingben a 21. hely jutott Magyarországnak, húsz évvel korábban, Szöulban pedig a hatodik.

A tokiói és a riói előrejelzéseket nézve ugyanakkor kicsit aggódhatunk, hiszen az előző két olimpián kissé túlbecsülték a magyar érmek számát. Brazíliában tíz aranyat, két ezüstöt és öt bronzot reméltek tőlünk, a vége 8-3-4 lett, Japánban pedig 9-10-9 volt a prognózis és 6-7-7 lett a végeredmény.

Utóbbit valószínűleg sokan már most aláírnák, hiszen Tokiót megelőzően utoljára 1996-ban szerzett ennyi érmet a magyar delegáció. A Gracenote azonban 3 arannyal, 11 ezüsttel és 5 bronzzal számol a párizsi játékokon, utoljára ilyen kevés aranyat 16 éve, Pekingben ért el Magyarország. Reméljük, a sok ezüstből néhány aranyra fordul majd, rácáfolva az előzetes várakozásokra.

Forrás: Index

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás