promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az UEFA szakembere fontos dolgot közölt a magyar válogatott egyik csoportmeccséről, végre megtudtuk az igazságot, hogy tizenegyes volt-e
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokszor téma volt ez az elmúlt napokban a közösségi oldalakon, ám most úgy tűnik, pont kerülhetett a kérdéses helyzet végére.

A magyar válogatott végül búcsúzott a németországi Európa-bajnokságtól, ám sokáig izgulhattunk, hiszen a skócia ellen szerzett 100. perces gól reményt adott a csapatnak és a nemzetnek, hogy meglehet a továbbjutás. Ehhez bizonyos feltételeknek kellett volna teljesülnie, és az utolsó napig úgy is tűnt, hogy minden feltétel teljesül, ám az utolsó két mérkőzés nem úgy alakult, hogy kijött volna a matek.

Anglia ikszelt Szlovéniával, Portugáliát, azaz Cristiano Ronaldóékat peig legyőzte Georgia, így pedig végül csak az ötödikek lettünk a csoportharmadikok hatos mezőnyében, miközben csak a legjobb négy jut tovább az egyeneses kieséses szakaszra.

Volt több olyan szituáció is az Európa-bajnokságon, amelyek komoly vitákat kavartak. Ilyen volt az, amikor a német-magyar meccsen Gündogan elvette a gól előtt a labdát Willi Orbántól, és ilyen volt az is, amikor a skót játékost, Stuart Armstrongot szerelte a tizenhatoson belül Willi Orbán.

De mégis mi történhetett, miért dönthettek úgy, hogy nem büntető?

Utóbbi szituációról megszólalt Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke, Roberto Rosetti is kitért erre a szituációra egy előadásában, és arról beszélt, hogy a skót játékos kezdeményezte a fizikai kontaktot Orbánnal, ezért születhetett az a döntés, hogy nem jár büntető ebben a helyzetben.

A helyzetről amúgy született egy olyan poénvideó is, amely erre a kérdéses szituációra épít, és ki is figurázza a helyzetet, ezt is megtekinthetitek a a gyanús szituációt bemutató helyzet után:

(Forrás: Origo/MTI)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás