promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő dolgot tett Varga Barnabás sérülése kapcsán a tévécsatorna, bocsánatot kellett kérniük, nagy volt a felháborodás

Meghökkentő dolgot tett Varga Barnabás sérülése kapcsán a tévécsatorna, bocsánatot kellett kérniük, nagy volt a felháborodás

Borítókép:  Profimedia/IMAGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions

Az ilyen jellegű súlyos sérülések esetében, mint ami Varga Barnabásé volt, egy megadott prokoll szerint kellene eljárni.

Hatalmas ijedtséget okozott mérkőzés közben a magyar válogatott támadójának, Varga Barnabásnak a sérülése a skótok elleni túlélési rangadón. Mint ismert, egy szabadrúgás szituáció során a magyar csatár Angus Gunn skót kapussal ütközött, a hálóőr teljesen eltalálta őt a felkarjával, amelynek következtében teljesen elterült és perceken keresztül ápolni kellett.

Nem véletlenül volt nagy az ijedtség, mivel semmilyen visszajátszást nem mutattak a közönségnek, látszódott a pánik a magyar játékosokon is és akkor látszódott igazán, hogy baj van, amikor odavitték a ponyvát Varga köré, hogy eltakarják, miközben ápolják. Ekkor csak bízni lehetett abban, hogy nincs életveszélyben, de csak percek múlva derült ki, hogy eszméleténél van, kommunikál és ki is szállították a stadionból.

Christian Eriksen még a 2021-ben rendezett EB-n kapott szívrohamot a pálya közepén, azt akkor milliók látták és ez miatt egy protokollt vezettek be a nemzetközi tévécsatornáknál, amely szerint egész addig, ameddig nincs hivatalos információ arról, hogy egy adott játékos jól van-e és nincs életveszélyben, addig nem lehet visszajátszani az adott esetet. Ez mellett értelemszerűen azért döntöttek, mert ezek a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek.

Ez ellen a protokoll ellen vétett a brit BBC tévécsatorna, amely annak ellenére, hogy még nem voltak pontos információink arról, hogy a 29 éves magyar támadó milyen állapotban van, közvetítette az eset visszajátszását, amelyben jól látható volt, ahogy Angus Gunn valósággal kiüti Varga Barnát. Ez nem meglepő módon nagy felháborodást keltett, ez miatt pedig a BBC-nek bocsánatot is kellett kérnie.

A BBC egyébként az UEFA hivatalos közvetítési csatornáját használja, így feltehetően ott keletkezett a hiba, ami miatt lejátszottak a visszajátszást. Nem véletlen, hogy Gabby Logan, a BBC műsorvezetője úgy fogalmazott, hogy őket is legalább annyira sokkolta a tény, hogy visszajátszották az incidenst, mint a nézőket. Logan is kiemelte, hogy az Eriksen-eset óta erős protokollok vonatkoznak az ilyen helyzetekre, és legalább annyira meglepődtek, hogy az UEFA elindította a visszajátszást.

Marco Rossi szövetségi kapitány később megerősítette, hogy Varga Barnabás a körülményekhez képest jól van, azóta pedig az is kiderült, hogy nem éppen egy egyszerű sérülést szenvedett, ugyanis több helyen is eltört az arccsontja. Victor Osimhen hasonló sérülése esetében 3 hónap kellett, mire újra pályára tudott lépni, így Varga esetében is hasonló rehabilitációs időre lehet számítani.