promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csoda kell? Így még továbbjuthat Magyarország az EB-n, kötelező a győzelem, de ez még nem elég
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig nem alakultak túl jól a dolgok, de még összejöhet a hőn áhított továbbjutás a magyaroknak.

Mint ismert, Magyarország két vereséggel indította az Európa-bajnokságot, ami sok jót nem sejtet a továbbjutás szempontjából. Ám a szabályrendszer szerint a csoportharmadikok számára is esély nyílhat a folytatásra, ám ehhez mindenképp győzni kell az utolsó meccsen.

Marco Rossi együttese Svájc után Németországtól is kikapott, a mi szempontunkból pedig az sem túl jó hír, hogy a skótok a nyitómeccset követő zakó után megrázták magukat és pontot csentek Svájctól. Ettől függetlenül is le kell győzni Skóciát, ha Szoboszlaiék nem szeretnének már vasárnap este hazarepülni a kontinenstornáról.

A válogatott sorsa azonban már nem csak a saját kezében van, hiszen csak a legjobb négy csoportharmadik jut tovább, két csapat viszont búcsúzik. Mivel eddig nulla ponttal és -4-es gólkülönbséggel állunk az A-jelű négyes utolsó helyén, ezért huszáros hajrá kell!

Mi a jó hír?

Matekozásban ugyan évtizedek óta nagyon jók vagyunk, ha fociról van szó, most azonban nagy számításokat nem kell végezni. Minél több góllal le kell gyűrni az amúgy egyáltalán nem lebecsülendő és a Transfermarkt alapján nagyobb értéket képviselő skótokat, akik harapni fognak, ez tegnap is látszott. Ha azonban nyer a magyar válogatott, akkor kezdhetünk bizakodni.

Mivel még csak most kezdődött a csoportküzdelmek második köre, ezért vannak bőven nullapontos csapatok, és remélhetőleg maradnak is. Az élmenők nagyarányú győzelmeire és a gyengébben muzsikáló együttesek egymás elleni pontlopásának kell drukkolni, ha három pontja lesz a magyaroknak a végén, két másik csoportharmadiknak viszont csak kettő, akkor nyert ügye van Rossiéknak.

Ha négynél több hárompontos csapat lesz a végelszámolásnál, akkor viszont már a gólarány dönthet, amiben szintén nem állunk túl jól, és ne legyenek kétségeink, minden csapatnál matekozni fognak, úgyhogy még bőven lesznek izgalmak a következő napokban!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás