promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány az EB-n, kitiltották a román drukkereket Németországból, Putyint éltették a lelátókon
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon komoly ellentéteket hozott felszínre az eset, egész biztosan lesz még folytatása.

Egészen káprázatos formában kezdte a kontinenstornát Románia, amely tegnap 3-0-ra elintézte a sokak által esélyesebbnek tartott Ukrajnát. Érthetően nagy az öröm most a csapatnál, amely hatalmas lépést tett a hőn áhított továbbjutás felé.

Ám mégsem lehet felhőtlen a boldogságuk, hiszen a mérkőzés előtt és közben is botrányt okozott egy maréknyi drukker, ami miatt most egy országnak kell szégyenkeznie. Ha mindez nem lenne elég, még a román ultrák voltak megsértődve hazájuk labdarúgó szövetségére és a román csendőrségre, amiért segített megakadályozni, hogy a renitens szurkolók rendbontást okozzanak.

Az ultrákat a repülőtéren és a pályaudvaron fogták el, többeket közülük letartóztattak és kitoloncoltak Németországból, és bár az nem derült ki, hogy mit terveztek, a mérkőzésen így is volt egy botrányos incidens, aminek akár köze is lehetett az esethez.

Mint kiderült ugyanis, a román szurkolók egy része az Ukrajna elleni találkozón Vlagyimir Putyint éltető rigmusokat énekelt, ami óriási felzúdulást keltett. Korábban a szerb drukkerek is hasonló dolgot tettek az Anglia elleni találkozót megelőzően.

Habár az Európai Labdarúgó Szövetség megtiltotta, hogy orosz zászlót vigyenek be az ukrán mérkőzésre, a rigmusokkal nem tudnak mit kezdeni, legfeljebb megbüntetik az adott ország szövetségét, ami nyilvánvalóan nem a legjobb megoldás. Ám vélhetően ezt akarták elkerülni a rendőrségi akcióval. Úgy látszik nem sikerült, az ultrák ráadásul egy csípős kommentárt is fűztek az esethez, aminek még egész biztosan lesz folytatása:

„Európa tele van bűnözőkkel, akik ok nélkül leszúrják az embert, de most a román csendőrség lett a szuperhős, amely megmentette az Európa-bajnokságot a „különösen veszélyes emberektől” és a román „szélsőségesektől”

- idézte az ultrák cinikus közleményét a 24.hu.

Frissítés: a román sajtóban eközben cáfolták, hogy a drukkerek Putyint éltették volna, állításuk szerint az erről készült videó manipulált, és épp ellenkezőleg, pejoratív szavakkal bírálják a rigmusban az orosz elnököt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás