promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai ma is egy legendás klub ellen bizonyíthat, Jürgen Klopp ismét bizalmat szavazott neki
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Óriási rangadóra készül a Liverpool, a mai meccs a bajnokságot is eldöntheti.

A klubhoz tavaly nyáron érkező Szoboszlai Dominik máris kulcsfontosságú tagja a Liverpoolnak, amit Jürgen Klopp mai döntése is bizonyít, a magyar válogatott csapatkapitánya ugyanis a kezdőben kap helyet a Premier League vasárnapi csúcsrangadóján.

A Liverpool ezúttal vendégségbe látogat a Manchester Unitedhez a bajnokság 32. játéknapján, Szoboszlaiék számára pedig elengedhetetlen a három pont megszerzése, ha továbbra is lépéselőnyben akarnak maradni az Arsenallal szemben.

A két legnagyobb rivális, az Arsenal és a Manchester City ugyanis egyaránt megnyerte legutóbbi bajnokiját, így a Vörösökön óriási a nyomás. Arról nem is beszélve, hogy a Manchester United sosem könnyű ellenfél, még akkor sem, ha Erik ten Hag csapata ebben a szezonban korántsem teljesít olyan jól, mint az előző idényben, amikor Bajnokok Ligáját érő harmadik helyen végeztek, szemben a Liverpoollal, akik akkor csupán az ötödik helyre értek oda, így csak az Európa-ligában indulhattak.

Legutóbb alig néhány héttel ezelőtt, az FA-kupában találkozott a két együttes, ahol hazai pályán juthatott volna be a legjobb négy közé a Liverpool, ám a manchesteriek csúnyán elrontották a Ligakupa-győztes örömét, mivel a hosszabbításban megfordították a meccset, 4-3-ra felülmúlva Klopp csapatát.

Mindez persze azt is jelenti, hogy a vasárnap 16:30-kor kezdődő rangadón a Liverpool extra motivációval léphet az Old Trafford gyepére, egy esetleges győzelem esetén pedig ismét két pontra növelhetik az előnyüket az Arsenallal szemben. Magyar szempontból lényeges részlet továbbá, hogy Szoboszlai Dominik először ünnepelhetne győzelmet a Manchester United ellen.

A magyar válogatott csapatkapitánya eddig 35 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben, hét gólt és négy gólpasszt elérve az idény során.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás