promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ő lesz Szoboszlai Dominik új edzője? Őrült és nagyon vad dolgot sejtetnek a történelem diszkrét figyelői
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Régóta megy a találgatás, már sok teória látott napvilágot, egyelőre nem tudjuk, hogy ki lesz az utód.

Jürgen Klopp korábban elcsukló hangon jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Liverpool FC éléről, így Szoboszlaiék karmester nélkül maradnak. Merthogy Jürgen Klopp nem akármilyen vezére volt a Vörösöknek, hosszú évtizedek elteltével vele sikerült újra Premier League-t nyerni a csapatnak. Pontosan 30 év telt el két bajnoki cím között Liverpoolban, a csapat még az 1989/90-es bajnokságot nyerte meg, majd a folytatás majd Kloppal következett a 2019/20-as szezonban.

Közben a Liverpool volt Európa tetején is, a Bajnokok Ligája döntőjébe pedig Kloppal háromszor jutottak be.

Nem csoda, hogy Kloppra igazi ikonként tekintenek a Mersey partján. Ám már nem sokáig vezeti ő a csapatot, de ez az év igazi kupaparádé lehet a Liverpool számára, és egy döntőt már megnyertek. Még további három fronton érdekelt a csapat, ebből pedig a legfontosabb a bajnokság, amelyet továbbra is vezetnek. Legutóbb a ráadás 9. percében Nunez köszönt be a Nottingham Forest kapujába. 

Nem csoda, hogy a meccsen elszabadultak az öröm pillanatai a gól pillanatában.

Március 10-én pedig a Manchester City ellen lépnek pályára az Anfield Roadon Szoboszlaiék, ez pedig egy előrehozott döntőnek is tekinthető, az itt szerzett vagy vesztett pontok triplán számíthatnak majd a végelszámolásnál.

Pontosztozkodás esetén pedig nevető harmadikként az Arsenal teljesen felzárkózhat a Liverpool mellé a tabellán. 

De mégis ki lesz a 'Pool edzője?

Már nagyon sok nevet dobtak be, többek között annak a Xabi Alonsónak is, aki jelenleg a német bajnokságot vezető Bayer Leverkusen edzője (ráadásul a Liverpool egyik legendája), és egyelőre veretlenül vezetik a bajnokságot a gyógyszergyáriak. Jelenleg 10 pont az előnyük a mindenben német csúcsokat tartó Bayern Münchennel szemben. De Rúben Amorim, a portugál Sporting CP menedzsere,

illetve a német válogatottat irányító Julian Nagelsmann is szóba került a sajtóban a Liverpool-lal kapcsolatban.

Nos, azért több vicc is kering a potenciális utódokat tekintve. A történelmet ismerők pedig Klopp-utód frontján is ellátnak minket elég érdekességgel. Ugyanis amikor Klopp elhagyott egy csapatot, akkor a Bayern Münchent most vezető Thomas Tuchel követte őt, így volt ez még a Mainz esetén, illetve a Borussi Dortmund esetében is. A statisztika tehát humorosan azt üzeni nekünk, hogy Tuchel. Az pedig már csak mindennek a legteteje, hogy állítólagos hírek szerint Tuchel alatt mozog a pad Münchenben, Fabrizio Romano átigazolási szakértő úgy tudja, hogy a Bajnokok Ligájában egy Lazio elleni kudarc könnyen Tuchel állásába kerülhet.

Íme az IG Score Global vicces felvetése:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás