promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meglepő hírt közöltek Szoboszlai Dominik játékáról Liverpoolban, ez a szám megmagyarázza Jürgen Klopp rajongását
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon sokszor van arról szó, hogy Szoboszlai kapcsán a magyarok nagyon részrehajlók, ám a számok nem hazudnak.

Szoboszlai Dominik még január elején hagyta el a pályát kisebb sérüléssel egy nagyon fontos meccsen a Newcastle United ellen. Ez a mérkőzés azért is volt fontos, hiszen a Newcastle United még komoly fejtörést okozhatott volna a bajnokságban a Vörösöknek, ám a Liverpool győzött, a Newcastle pedig jócskán ponthátrányba került így, és szinte ki is szállt a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

A Liverpool FC pedig vezet a bajnokságot egyelőre, tegnap Kerkez Milos csapatát, a bajnokságban feljövő formában lévő Bournemouth csapatát látogatta meg, és bizony nagyon udvariatlan vendégnek bizonyultak, hiszen kitömték a házigazdák kapuját. Végül 0:4 lett a végeredmény, Szoboszlai pedig még nem játszott, ám már az Arsenal elleni meccsen visszatérhet a hírek szerint a bajnokságban is.

Az elmúlt időszakban pedig sorra jelentek meg a kommentek a különböző közösségi média oldalakon, akik nem értik, hogy miért lett ilyen fontos alapember Liverpool-ban pár hónap alatt Szoboszlai, és ezért jók, ha rendszeresen látunk statisztikákat is a játékával kapcsolatban, hiszen a számok nagyon is egzakt módon mutatják meg a magyar játékos teljesítményét a középpályán,

hogy miért támogatja nagyszerűen az előre játékot, és miért imádhatja épp ezért őt Jürgen Klopp.

De mégis milyen számról van szó?

Többek között a Csak Foci számolt be róla, hogy Szoboszlai a TOP3-ban van Európában, egy nagyon fontos statisztikai mutató alátámasztja azt, hogy miért ő az egyik leghasznosabb eleme a Liverpool középpályájának. Korábban a futómennyiségét és a sebességét is dicsérték amúgy. A Statsbomb most arról ír, hogy Szoboszlai az egyik legjobb kátékos Európában a topbajnokságokban játszók közül a labdavisszaszerzésekben.

Ez a szám pedig pontosan azt méri, hogy a játékos hányszor igyekszik azonnal visszaszerezni a labdát, miután a csapata elvesztette azt. Szoboszlainál ez a szám 6,5 - miközben csak két játékos előzi meg őt a topbajnokságokban Európában, Manuel Ugarte, a PSG játékosa, és Florian Wirtz, aki a Bayer Leverkusen játékosa.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás