promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik múltjáról meghökkentő felvételek kerültek elő, videós bizonyíték van rá hogy már korán nagy jövőt jósoltak a Liverpool sztárjának
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három éves kora óta keményen küzd, az életben semmit sem adnak ingyen - vallja a Liverpool sztárja, aki mostanában sikert sikerre halmoz.

Pár évvel ezelőtt készült egy két részes dokumentum film, ami a Sport Televízión került adásba, mikor Szoboszlai eligazolt első igazán jelentős klubcsapatához Ausztriába. Egészen elképesztő, hogy honnan jött ez a fiú, és azóta csak még tovább jutott, pedig a Salzburghoz való leigazolásnak is óriási hírértéke volt már akkor. Amit akkor még csak sejtett az ország, az ma már bizonyosságot nyert.

"Ez nem nagyon szerencse, mert én 3 éves korom óta minden egyes nap felkeltem és elmentem edzeni. Tehát ezért tenni kell, akkor még a szerencse is melléd áll, hogy ha már arról beszélünk, hogy Izland ellen a kapufám nem kifele hanem befele pattant. Mert ezért megdolgoztál."

-hangzik el Szoboszlaitól a dokumentumfilm egyik filmrészletében, és már ki is szúrhatjuk, ahogy a kisgyerek Szoboszlai több alkalommal is egy kupát szorongat, hiszen a kezdeti sikerek már a legkisebb korban megmutatkoztak. Szoboszlai gyerekkoráról alig-alig léteznek nyilvános videófelvételek, de a dokumentumfilmben több vágóképen is láthatjuk játszani a fiút.

 

Szoboszlai Dominik - Egy átigazolás története a kezdetektől veszi fel a fonalat, és edzők, szakemberek, családtagok beszélnek róla, hogy milyen rögös út vezetett addig a csillogásig, ami most körbelengi a világ jelenlegi legdrágább magyar focistáját. Salzburgi edzője például rögtön azzal kezdi a válaszadást, hogy Szoboszlai egykori ellenfelére, David Beckhamre emlékezteti őt, 

de szoboszlai még beckhamnél is jobb lehet.

Érdekes, de azóta nem csak neki jutott eszébe ez az összehasonlítás, az angol sajtó többször is hasonlította már Szoboszlait a visszavonult futballsztárhoz, akinek az életéről nemrég a Netflix készített dokumentumfilmet.

Szoboszlai Dominik neve mára olyan, amelyet nem csak Magyarország, de az egész futballvilág ismer és elismer, számára a labdarúgás nem egyszerűen sport, hanem szenvedély és hivatás. A fiatal középpályást már gyermekként is lázban tartotta a labda, egy évesen kezdtek el jétszani az apukéjéval, aki különféle módokon jutalmazta, ha megtanult valamilyen új fogást a gumilabdával.

A szülői támogatás és Dominik édesapjának áldozatos munkája rendkívüli alapot teremtett neki már kisgyerekként. Nem egyszer fordult elő, hogy ha az edzések három vagy négy órakor kezdődtek, akkor neki már kettőkor ott kellett lennie gyakorolni.

Annak, hogy ma a világ egyik legnagyobb klubcsapatának, a Liverpoolnak a biztos kezdőembere, nem csupán a tehetségének, hanem ennek a kivételes elszántságának és szorgalmának is köszönhető.

Szoboszlainak az egyik legnagyobb erőssége, hogy rendkívül alázatos, ezért több poszton is jól működik, jó csapatjátékos, márpedig a foci csapatsport, ez végsősoron sokkal fontosabb, mint az egyéni érdemek. Ezek azonban nem így alakultak volna, ha Dominik nem építkezik már gyermekkorától kezdve megdöbbentő tudatossággal és szenvedéllyel.

A dokumentumfilmet bárki könnyedén megkeresheti az interneten, ha rákeres a címére: Egy átigazolás története

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás