promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális kamuhír terjed Szoboszlai Dominikról, amit alaposan benéztek a szurkolók
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szoboszlai Dominik rengeteg dicsértet kap, de az egyik sosem jelentette ki az edzőlegenda.

Csütörtökön nagyot buliztak a hazai drukkerek, de a magyar labdarúgó-válogatott is. A csapat hátrányból fordítva 2-1-re győzött Szerbia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat rangadóján, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Bár egy rossz kirúgásból indulva a menteni igyekvő Szalai Attila öngóljával a szerbek szereztek vezetést tíz perc játék után, a magyarok a 34. és 36. perc között Varga Barnabás és Willi Orbán góljaival fordítottak. A pályán persze Szoboszlai Dominik is végig ott volt irányítóként.

Szoboszlai Dominik jól hangolt a válogatott szünetre, mivel a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya 2023. szeptember 3-án megszerezte első gólját a Liverpool mezében.

A 22 éves középpályás az Aston Villa elleni hazai bajnokin talált be a harmadik percben egy fantasztikus lövéssel. A gól nemcsak Szoboszlai számára volt fontos, hanem a Liverpool számára is, amely ezzel a győzelemmel a Premier League-ben feljött a harmadik helyre.

Szoboszlai Dominik a nyolcas mezszámot kapta meg, amelyet korábban Steven Gerrard viselt. Jürgen Klopp már az elején azt mondta a magyar középpályásról, hogy egy állat, és igazi szörnyetegnek nevezte, aki rengeteg pozícióban feltalálja magát a pályán.

Rengetegen dicsérik a magyar válogatott csapatkapitányát, és köztük volt egy igazi legenda is:

„Szoboszlai Dominik fociját nézni olyan, mintha az ügyesség és a finomság szimfóniájának lennénk szemtanúi a pályán. Bárcsak lennének olyan játékosok a Unitedben, mint ő”

- mondta róla Sir Alex Ferguson, a szavai pedig még mindig terjednek az interneten.

Na ige, de a Manchester United egykori edzőlegendája sosem mondott ilyet, szóval kamuhírnek számítanak Ferguson szavai. Ettől még biztosak lehetünk benne, hogy a legendás tréner is jó szemmel nézi Szoboszlai játékát.

A magyar labdarúgó-válogatott most éppen Csehország ellen játszok barátságos mérkőzést itthon, míg az Eb-selejtezőt október 14-én a szerbek ellen folytatják itthon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás