promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szoboszlai Dominik akkorát villantott, hogy a külföldi drukkereknek is leesett az álla
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már nagyon várták a Liverpool drukkerek, hogy Szoboszlai ezt megtegye.

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya 2023. szeptember 3-án megszerezte első gólját a Liverpool mezében. A 22 éves középpályás az Aston Villa elleni hazai bajnokin talált be a harmadik percben egy fantasztikus lövéssel. A gól nemcsak Szoboszlai számára volt fontos, hanem a Liverpool számára is, amely ezzel a győzelemmel a Premier League-ben feljött a harmadik helyre.

Végül a mérkőzés 3-0-s kiütéssel zárult. Az Aston Villának felírtak egy öngólt is, a harmadik találatot pedig Salah szerezte.

A gól előtt egy szögletet végezett el Trent Alexander-Arnold, a Liverpool hátvédje. A labda több játékoson is megpattant, majd kijött a tizenhatos vonalára, ahol Szoboszlai várta. A magyar játékos nem habozott, és egy erős és pontos lövéssel küldte a labdát a sarokba. A kapusnak esélye sem volt védeni.

Szoboszlai Dominik 2023 nyarán érkezett a Liverpoolhoz az RB Leipzig csapatától, miután a Bundesliga-ban is megcsillogtatta a tehetségét. A magyar válogatott csapatkapitánya a Liverpool második igazolása volt az átigazolási időszakban, Alexis Mac Allister után.

Azt már az elején tudni lehetett, hogy Jürgen Klopp kulcsszerepet szán a júliusban 70 millió euróért szerződtetett Szoboszlai Dominiknak. A német szakember már az első mérkőzés után - ami ráadásul egy Chelsea elleni rangadó volt - azt mondta a magyar középpályásról, hogy egy állat, és igazi szörnyetegnek tartja, aki három pozícióban is feltalálta magát a pályán.

A külföldi drukkerek eddig is imádták, de most az első gólja után még inkább megkedvelték a magyar játékost. A Liverpool így mindössze két ponttal van lemaradva az élen álló Manchester Citytől. Most válogatott szünet jön, a csapat legközelebb a Wolves ellen játszik idegenben szeptember 16-án szombaton.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás