promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: még mindig tart a Magyar Nagydíj átka, egy kísérteties horrorszéria vette kezdetét
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Forma-1-ben elkezdődött egy horrorszéria, aminek Max Verstappen nagyon nem örül.

Igazi nyári program a Forma-1 rajongóknak a Magyar Nagydíj, amin idén is teljes teltház volt. Tengernyi holland szurkoló látogatott ki a Hungaroringre, aki örülhettek is Max Verstappen győzelmének.

Történt azonban egy baklövés, ami tényleg egy szempillantás alatt óriási kárt okozott a Magyar Nagydíjon. Max Verstappen Herendi porcelánból készült kupája ugyanis összetört, amikor leesett a dobogóról. Ahogy a videóban is látni lehet, az elkövető a második helyezet Lando Norris volt, aki túl hevesen ünnepelt a pezsgővel, amit a dobogóhoz ütött.

A kupát nagyjából fél évig készítették, és hozzávetőlegesen harminc ember dolgozott rajta. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. akkor bejelentette, hogy újra elkészíti az összetört trófeát. Simon Attila, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van.

A Magyar Nagydíjon azonban elkezdődött egy horrorszéria, és nagyon úgy néz ki, hogy Max Verstappen még nem tud szabadulni az átoktól.

A Belga Nagydíjon rajtbüntetés miatt csak hatodikként startoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és kétszeres világbajnok versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat, így tovább növelte az előnyét az összetettben.

A 25 éves holland pilótának ez az idei 10. és pályafutása 45. futamgyőzelme, egymás után nyolcadszor diadalmaskodott, Belgiumban sorozatban harmadszor nyert. A Red Bull istállónak így 13-ra nőtt a már eddig is rekordot jelentő győzelmi szériája, az osztrák istálló ráadásul ezúttal kettős sikert ünnepelhetett, mert a második helyen Verstappen csapattársa, a mexikói Sergio Pérez zárt Spában.

És hogy mit hozott az átok? Hát azt, hogy a holland versenyző és a csapata ismét összetört egy trófeát a Belga Nagydíj után. Tehát ami a Hungaroringen történt, az megismétlődött, csak most a konstruktőrnek járó kupával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás