promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: kiütötte a pénzcsapot a Hungaroringes baklövés, mindenkit sokkolt a felvétel
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Váratlan baki történt a Forma-1-es Magyar Nagydíjon, amire a szervezők se voltak felkészülve.

Bár Lewis Hamilton nyerte az időmérő futamot 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon, de végül a hétszeres világbajnok a dobogóra sem állhatott fel. A futamot Max Verstappen nyerte, aki tökéletes napot zárt a Hungaroringen.

A Mogyoródon tavaly is győztes Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba másodikként, a másik Red Bullt vezető mexikói Sergio Pérez pedig harmadikként. A pole pozícióból rajtoló Lewis Hamilton negyedik lett. A Mercedes pilótája meglehetősen rosszul kapta el a rajtot, és ez teljesen ki is zökkentette.

Az utolsó körökben Hamiltonnak még majdnem sikerült támadási közelségbe kerülnie Pérezhez is, azonban ez végül nem sikerült neki.

A 25 éves Verstappennek ez volt az idei kilencedik, és pályafutása 44. futamgyőzelme, a Red Bull pedig sorozatban a 12. elsőségét ünnepelhette, ezzel megdöntötte a McLaren 1988-ban felállított, 11 sikerből álló rekordját.

A Hungaroringen tényleg teltház volt, és a hollandok szokás szerint csinálták is a hangulatot. A szombati szerződéshosszabbítással el is dőlt, hogy 2032-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny a Magyarországon.

Történt azonban egy baklövés, ami pár másodperc alatt 15 millió forintos kárt okozott. Max Verstappen Herendi porcelánból készült kupája ugyanis összetört, amikor leesett a dobogóról. Ahogy a videóban is látni lehet, az elkövető a második helyezet Lando Norris volt, aki túl hevesen ünnepelt a pezsgővel, amit a dobogóhoz ütött.

„Max biztos túl közel tette a dobogó széléhez és leesett”

- mondta a bűnös, aki elnézést kért a tettért. A McLaren szabadkozása után a Red Bull ragasztót kért a wokingi istállótól a közösségi médiában.

A kupát nagyjából fél évig készítették, és hozzávetőlegesen harminc ember dolgozott rajta. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közben bejelentette, hogy újra elkészíti az összetört trófeát. Simon Attila, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás