promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
F1: kolosszális tömegkarambol a Belga Nagydíjon – a fél mezőny lemészárolta egymást anno
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ez volt a Forma-1 történetének egyik legnagyobb tömegbalesete, bár a Belga Nagydíjas rajt mindig is veszélyes volt.

A magyarok már élvezhették élőben a száguldó cirkuszt. A Hungaroringen tényleg teltház volt, és a legjobban a hollandok csinálták a hangulatot Max Verstappen miatt. A szerződéshosszabbítással el is dőlt, hogy 2032-ig biztosan lesz Forma-1-es verseny a Magyarországon.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közben már nyilvánosságra hozta a 2024-es idény versenynaptárát. Ebből kiderült, hogy jövőre július 19-21-én rendezik a Forma-1-es Magyar Nagydíjat. A rajongók örülhetnek, mivel rekordnak számító 24 futom lesz 2024-ben. Február végén már kezdődik az idény, ami egészen december elejéig tart.

A mostani Belga Nagydíjat a rajtbüntetés ellenére is Max Verstappen húzta be, aki így tovább növelte előnyét a világbajnoki pontverseny élén. A dobogóra még Pérez és Leclerc állhat fel, míg Hamoltonnak csak a leggyorsabb kör jutott.

Most hétvégén rendezték a Belga Nagydíjat a Forma-1-ben. Azt mindenki tudja, hogy a világ egyik legveszélyesebb pályájáról van szó, ha a rajtot nézzük. Most nagyobb fennakadások és veszélyesebb karambol nélkül el tudott jönni a mezőny, de ez nem volt mindig így.

Belga Nagydíj helyszínén anno halálos baleset is történt, mivel a Forma-2-es pilóta, Anthoine Hubert ezen a pályán vesztette életét.

Az egyik legdurvább tömegbaleset is a Belga Nagydíjon történt az egyik rajtnál, még 1998-ban. Ekkor még az eső is nehezítette a Forma-1-es pilóták dolgát, aki szabályos roncsderbit rendeztek az Eau Rouge-kanyar felé száguldva.

A Belga Nagydíjon állórajtot rendeltek el, ami hatalmas hibának bizonyult. Aki látta akkor a tévé előtt ülve, annak biztosan beleégett az agyába ez a jelenet. Hála égnek minden pilóta saját magától szállt ki a kocsiból, és csak páran szereztek kisebb sérülést. A közönség is megúszta, mert a mindenfelé repkedő törmelékek senkit sem sebesítettek meg.

A szervezők a hatalmas baleset után is állórajtot rendeltek el, amiből újra baleset lett, de már jóval kisebb. Az őrült futamon végül csak nyolc kocsi ért célba. A dobogóra Damon Hill, Ralf Schumacher, Jean Alesi álhatott fel.

Az ikonikus Forma-1-es Belga Nagydíjnak ráadásul akkor még Palik László volt a kommentátora.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás