promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trágár gyűlölethullámmal és füttykoncerttel fizették ki Párizsban a világ legjobb labdarúgóját
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon bejáratott üdvözlés és véleményközlés a füttyszó és a szitokáradat.

A futball-történelem legsikeresebb játékosának számít Lionel Messi mind csapatban, mind egyéni szinten is. Az immár világ-, és olimpiai bajnoki címmel is büszkélkedő futballistát azonban hiába választották már meg többször is a földkerekség legjobb játékosának, rendre komoly kritikák érik Párizsban. Amióta az újgazdag Paris Saint-Germainhez igazolt, rengeteg alkalommal kellett szembesülnie az argentin klasszisnak azzal, hogy a francia főváros messze nem ugyanaz, mint a szeretett Barcelona.

Ugyanis a katalán fővárosban hiába volt mindenki kedvence az 1987-ben született Leo Messi, a párizsiaknál képtelen az állandó szeretet kiharcolására. Az FC Barcelona sztárjaként másfél évtizeden keresztül folyamatos imádatnak és tapsviharnak volt kitéve. Azonban a PSG-nél egy-két rosszabb eredmény után máris kiütközik a francia mentalitás. A helyi szurkolók ugyanis nagyon gyorsan képesek átesni egyik végletből a másikba, és hamar kifejezik súlyos elégedetlenségüket még egy hétszeres aranylabdással kapcsolatban is. 

Így járt a hétvégén Messi is, akit már az Olympique Lyon elleni rangadó kezdősípszója előtt szorványos füttyszó kísért. Sőt, a mérkőzésen még szaporodtak is a szidalmazó bekiabálások, és csak a józan többség volt hajlandó a néhány szebb mozdulatot díjazni Messitől. A vereséggel záruló rangadó végén pedig minden addiginál több füttyögés és trágár szitokáradat volt a "Bolha" és zsoldosnak titulált társai fizettsége a párizsi publikumtól. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy közel sem véletlen a szurkolói ellenszenv Messivel kapcsolatban. Elsősorban lejár a szezon végén a szerződése a PSG-vel, és állítólag visszavágyóik élete klubjához, a Barcához. Másodsorban pedig éppen a franciákat verték meg tavaly decemberben a világbajnokság katari fináléjában. A gyűlölet hullám vajon végleg elsöpri Messit Párizsból? 

Döbbenetes utálat a legnagyobb futballsztár felé:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás