promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Messi kíméletlenül odavágta a kesztyűjét Ronaldóhoz, ebből háború lesz
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az utóbbi évtizedek futballjának két legnagyobb csillaga eddig is harcban állt egymással, most csak emeltek egyet a téten.

Persze ez a harc jó értelemben vett férfias küzdelmet jelent, de attól még bizony csörte a javából. Lionel Messi és Christiano Ronaldo neve még azok számára is ismerősen cseng, akik nem kedvelik a focit és soha életükben nem láttak egyetlen meccset sem. Két olyan legendáról van szó, akik nem csak korszakos egyéniségei ennek a gyönyörű labdajátéknak, hanem örökre beírták a nevüket a sporttörténelem nagykönyvébe.

A futballbarátok között se szeri, se száma azoknak, akik imádják a két hérosz egyikét. Mindkét játékos zseniális, mindkettő számolatlanul rúgja a gólokat és szinte mindent elértek, ami csak emberileg lehetséges. Éppen ezért nagyon nehéz közöttük választani. Kicsit olyan kérdés ez, mint hogy van, aki a szőkéket szereti, és van olyan, aki pedig a barnákat. Itt már nem lehet racionálisan dönteni, ez érzelmi kérdés.

A két játékos pedig mindent megtett pályafutása során, hogy szakmailag is nagyon nehéz legyen választani közöttük. Egyikük sem fiatal már, de a 35 éves Messi és a 38 éves Ronaldo varázsa és tudása még mindig nem kopott meg, ugyanúgy a régi kedvvel kergetik a labdát és hajszolják a korábban megdönthetetlennek hitt rekordokat.

Ezúttal az argentin sztár került a lapok címoldalára annak a csodának köszönhetően, amit csapata magyar idő szerint szerda hajnalban Argentínában Curacao ellen lejátszott barátságos meccsén vitt véghez. Az apró termetű, de gigászi szívvel és utolérhetetlen játéktudással rendelkező hétszeres aranylabdás Messi megszerezte pályafutása 50. mesterhármasát, egyben átlépte a 100. válogatott színekben lőtt gólját.

A Sports Mole tudósítása szerint a százas határt eddig csak két játékos tudta átlépni, az iráni Ali Dáji 109 góllal és természetesen az örök portugál nemezis, Ronaldo 122 góllal. Olyan elitklub ez, ahová csak nagyon kevesen nyerhetnek bebocsájtást. 102 góljával azt is jelezte, hogy nem kívánja feladni a nemes viadalt és továbbra is folytatódhat a két legenda párbaja. Aligha kétsége, hogy Ronaldo fel fogja venni azt a bizonyos kesztyűt.

Ebből is látszik, hogy bár mindenük megvan, amit csak ember kívánhat, hatalmas vagyon, mesés autók, gyönyörű feleség és minden elérhető luxus, a lelkük mélyén még mindig ugyanazok a kissrácok ők, akik évtizedekkel ezelőtt arról álmodoztak, hogy egyszer majd megmutathatják a világnak, mire is képesek. A játék szeretetének lángja továbbra is kiolthatatlanul lobog a szívükben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás