promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az MLSZ bombabejelentése: a magyar bajnokságban nem akarnak több szemétláda kapust
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar foci bajnokság másodosztálya nemrég arról volt híres, hogy a miskolci kapus kivédte egy kisfiú aranyos próbálkozásait.

A magyar foci rejtelmei között tarthatjuk számon, hogy az egyik legsikeresebb és az egyik legnépszerűbb klub is egyaránt csupán a másodosztálynak számító NB II-ben játszhat hétről hétre. A miskolci DVTK évek óta küzd a visszajutásért az első osztályba, míg az MTK már jó ideje liftezik a felső polcról. Érdekes rangadót vívott a két együttes pár hete a fővárosiak Hungária körúti arénájában. A sajátos kialakítású stadionban egy világot körbejárt sztori történt.

Történt, hogy jó magyaros szokáshoz híven eladásra került a kezdőrúgás lehetősége, melyet most az MTK egyik ifjú szurkolója és utánpótlás játékosa, Varga Énok végezhetett el. A szülinapos hét éves ugyanis a hivatalosan engedélyezett kezdőrúgás helyett azonban meglepetésre kapura tőrt. Balszerencséjére. Ugyanis a babonás és önmagáról megfelejtkezett Senkó Zsombor kivédte a kisfiú mind a két próbálkozását. A télen a Juventus-tól hazaszerződtetett kiváló kapus tehetség ezt követően bőven kapott hideget-meleget a hazai médiától és a szurkolóktól egyaránt. Pedig csak a dolgát végezte, és nem követett el semmi rosszat. Igaz, a kis Énok könnyen között hagyta el az MTK - DVTK rangadó előtt a pályát. 

Az NSO értesülése szerint a jövőben elkerülni kívánja az ilyen és ehhez hasonló kétes megítélésű eseteket az MLSZ. A magyar szövetség ugyanis már levélben is megkereste a magyar profi csapatokat, miszerint a labda nem hagyhatja el a kezdőkört ilyen ünnepi eseményeken. Az ajándékozott (pontosabban több tízezer forintért megvásárolt) kezdőrúgás labdája nem akadályozhatja a mérkőzés pontos megkezdését, illetve nem zavarhatja meg a pályára lépő futballistákat. Ezzel is elkerülve az azt egyébként teljesen méltatna össznépi gyűlöletet, amelyet az U21-es válogatott Senki átélni kényszerült. Sőt, állítólag már tervezetben van a szurkolói kezdőrúgás megszüntetése is, lévén a haladó nyugaton ezt a rituálét már felszámolták a klubok és ligák. 

Az eset óta eltelt hetekben egyébként a diósgyőriek átvették a vezetést az NB II-ben, míg az MTK a második, de még feljutást érő helyre szorult. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás