promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a videó a magyar-olasz focimeccsről, amelyről lemaradhatott fél Magyarország
Borítókép:  Maurizio Borsari/AFLO/Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan talán nem látták, pedig e legmeghatóbb része volt a mérközésnek a Nemzetek Ligája zárófordulójában.

Hétfőn este rendezték a Nemzetek Ligája csoportkörének záró, azaz hatodik fordulóját, Magyarország pedig egy halálcsoportból, a vezetés tudatában várhatta az utolsó mérkőzését, amelyet a Mancini irányította Olaszország ellen játszott. A válogatott abban a helyzetben lépett pályára, hogy egy döntetlen esetén is megnyeri a csoportját, és bejut a négyesdöntőbe. Óriási bravúrra lett volna szükség, de ebben a sorozatban bravúrt bravúrra halmozott már a magyar csapat, így pedig egy nagyiramú ki-ki meccsre volt kilátás a taljánok ellen a Puskás Arénában, telt ház előtt.

Az újabb bravúr végül nem jött össze, a meccs azonban egész végig nem volt lefutott, az olaszok egy szerencsés góllal szerezték meg a vezetést, miután a magyar védelem nagyot hibázott, de a mieink helyzetek sorával válaszoltak az olasz vezetésre. Volt olyan szituáció, hogy Donnarumma kapuját egy percen belül négy óriási lövés is veszélyeztette, ám minden helyzetben résen volt. Ezen a napon nem lehetett kifogni az olaszok hálóőrén.

Végül az olaszok újra betaláltak, a meccs így eldőlt, ám szomorkodásra így sincs ok, a magyar csapat elképesztő teljesítménnyel, csupán egy ponttal maradt le a csoportelsőségről. A meccsnek azonban volt még egy sokkal fontosabb történése is, ugyanis ez volt a 86-szoros válogatott labdarúgó, Szalai Ádám búcsúmeccse is a válogatottban.

A csapatkapítány szépen búcsúzott, a meccs elgvégén pedig kiment a szurkolók közé is, ahol megköszönte a szurkolást és az együtt töltött éveket is. Valószínűleg ezt a jelenetet sokan látták már, de a meccs elejéről valószínűleg sokan lemaradtak, pedig ekkor történt a mérkőzés legfelemelőbb és legérzelmesebb pillanata. Szalai Ádámnak a Himnusz éneklése közben eleredtek a könnyei. A megható pillanat IDE kattintva elérhető.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás