promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy 17 éves magyar lány történelmet írt, ő az első Magyarországról aki nemzeti színeikben snowboardozik téli olimpián - videó
Borítókép:  Profimedia/Kozuback Kamilla
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hamarosan kezdődik is a téli olimpia.

Az egész világ egy újabb, óriási világeseményre készül a koronavírus-járvány közepette, hiszen 2022. február 4-én startol el a pekingi téli olimpia, amely immár a 24. téli világverseny lesz a játékok históriájában. A magyaroknak is van miért szorítanunk a világversenyen, összesen 5 sportágban 14 sportolónk vesz majd részt,

köztük az első magyar hódeszkás, Kozuback Kamilla is, illetve a négy éve, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltó-csapatunk két tagja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is.

Kozuback Kamilla kanadai-magyar kettős állampolgár, 2004-ben született, és 11 éves korában kezdett el versenyezni. Két éve, 2020 januárban, 16 évesen az ifjúsági téli olimpián slopestyle-ban a 14., félcsőben a 9., míg big airben a 8. helyen végzett.

A versenyzőt magyar édesanyja ösztönözte a versenyzésre, és néhai sportrajongó nagypapája tiszteletére kezdett el magyar színekben versenyezni.

Elképesztő telejsítményével beírta magát a magyar sporttörténelem nagykönyvébe is, hiszen ő az első magyar snowboardos a téli olimpiák történetében. Így immár csak három olyan sportág maradt, amelyekben nem vettek részt magyarok a téli olimpiákon. Ez a curling, a szánkó és a szkeleton.

Hogy mikor láthatjuk Kamillát az Eurosporton?

  • Február 9. (szerda) 02:30-04:00, Női félcső selejtező, EUROSPORT2 ÉLŐ
  • Február 10. (csütörtök) 02:30-04:00, Női félcső döntő, EUROSPORT2 ÉLŐ

(via Eurosport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás