promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális szupermaszk: az emberiség olyat láthat a koronavírus-járvány miatt az olimpián, amire még kevés példa volt – videó
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő maszkokban mennek az olimpiára a svédek.

A világ egy újabb, óriási világeseményre készül a koronavírus-járvány közepette, hiszen 2022. február 4-én startol el a pekingi téli olimpia, amely immár a 24. téli világverseny a játékok történelmében. A magyaroknak is van miért szorítanunk a világversenyen, összesen 5 sportágban 14 sportolónk vesz majd részt,

köztük az első magyar hódeszkás, Kozuback Kamilla is, illetve a négy éve, az első magyar téli olimpiai aranyérmet szerző 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltó-csapatunk két tagja, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is.

Eközben a pekingi olimpia helyszínén egyre több a koronavírusos, a Portfolió korábban arról írt, hogy már 72 igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak a pekingi téli olimpia lebonyolítói stábjában, ezért azonnali hatállyal lazítottak a járványkezelési-szabályrendszeren.

Közben arról értesülhettünk, hogy a svédek elképesztő szigorítást vezettek be, a svéd síszövetség ugyanis úgy határozott, hogy akkumulátoros szupermaszkokkal küldik Pekingbe a sportolóikat. A tervezők szerint az új fejlesztés jóval nagyobb biztonságot nyújt a járvány ellen, mint bármelyik másik maszk. De a maszk kinézete sem semmi, a nagy nyilvánosság valószínűleg most fog efféle maszkokat látni először.

Az eszközöket amúgy egy svéd cég fejleszti, és elsősorban orvosi használatra, így többek között a stockholmi Karolinska kórház is használja ezeket. A maszkok akkumulátorral működnek, és egy állítható erősségű ventillátor tisztítja folyamatosan a levegőt.

Walter Wallberg síző már megosztta élményét is a közösségi médiában a maszkkal kapcsolatban, elmondta, hogy elég hangos, főleg a legnagyobb fokozaton, viszont például van benne fejlámpa is, így akár a sötétben is tudnak könyvet olvasni a társaságában.

@walterwallberg ÄR DET SJUKASTE ”MUNSKYDDET” mot Corona? Nu är vi påväg mot OS!! Följ och gilla för att va med på resan#covid19 #viral #fyp #olympics originalljud - Walter Wallberg

(via Eurosport)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás