promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka elárulta, valójában miért nem sikerült idén érmet szereznie az olimpián
Borítókép:  Hosszú Katinka / Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hosszú Katinka számára véget ért a tokiói olimpia, és sajnos egyik számban sem sikerült győzedelmeskednie – most elmondta, hogy szerinte miért.

Komoly esélyesként indult el a címvédő Hosszú Katinka a Tokióban tartott XXXII. nyári olimpiai játékokon, de sajnos hamar kiderült, hogy idén nem fog úgy szerepelni, ahogy azt sokan várták tőle: a női 400 méteres vegyesúszáson ötödik lett; visszalépett a női 200 méteres pillangóúszástól; hetedik helyen végzett a női 200 méteres vegyesúszáson; ma pedig nem jutott be a női 200 méteres hátúszás középdöntőjébe – így a szurkolók legnagyobb bánatára búcsúznia kellett az olimpiától.

Sokan nem értik, hogy Hosszú Katinkának idén miért nem sikerült bezsebelnie az aranyérmeket, de úgy tűnik, hogy ő már pontosan tudja erre a választ:

„Odaálltam, nekimentem, de ez valóban már csak szenvedés volt. Egyértelmű, hogy az egész felkészülésemből az hiányzik, ami korábban a kulcs volt: a versenyzés. Én erre álltam be hosszú évek óta, és hiába próbáltuk ezt mással helyettesíteni, egyszerűen nem sikerült úgy. A gyorsasági állóképességet mindig a versenyeken szereztem meg, és az most megállapítható, hogy ez most nincs meg: akárhogy is variáltam az úszásokat, a vége ugyanaz lett. Most tartok egy kis szünetet, végigveszem, mi miért történt, aztán az ISL-szezonban visszatérek a medencébe”.

Világklasszis úszónőnk számtalan támadást kapott az utóbbi napokban a szereplése miatt, mivel egyesek ennél sokkal jobb teljesítményt vártak tőle, de ettől függetlenül természetesen rengetegen hálásak neki, és büszkék rá, hiszen még így is ő a Magyarország egyik legjobb sportolója, aki már rengetegszer bizonyította, hogy a legnagyobbak között van a helye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás