promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pink kifizeti a norvégok bírságát! Nem hajlandó bikinialsót húzni a női strandkézilabda-válogatott
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekesnő úgy döntött, kifizeti a pénzbírságot, amelyet a norvég női strandkézilabda-válogatott​ra szabtak ki a szervezők, miután a csapat a szabályok ellenére sem volt hajlandó bikinialsóban játszani. 

A 41 éves, Grammy-díjas énekesnő szombaton a Twitteren jelentette be, hogy ki fogja fizetni a fegyelmi bírságokat annak a 10 tagú, norvég, női csapatnak, akik nem hajlandóak bikinialsót viselni a versenyek alatt.

„NAGYON büszke vagyok a norvég női kézilabda-válogatottra, amiért ellenszegülnek a sportruházatukkal kapcsolatos nyíltan szexista szabályoknak. Az európai kézilabda-szövetségnek kelllene pénzbüntetést fizetnie a szexizmusért. Hölgyeim, csak így tovább! Örömmel fizetem ki a bírságokat helyettetek”

– írta Pink.

A norvég női strandkézilabda-csapatot amiatt sújthatják pénzbirsággal, amiért rövidnadrágot akarnak viselni a bikinialsó helyett. Sport jelenlegi szabályai alapján az alsók nem lehetnek 10 cm-nél hosszabbak bármely oldalon.

Míg a Norvég Kézilabda Szövetség egyöntetű támogatását fejezte ki a csapat döntésével kapcsolatban, addig az Európai Kézilabda Szövetség más álláspontra helyezkedett. Az EHF július 19-i nyilatkozata szerint a fegyelmi bizottság játékosonként 150 eurós (kb. 55 ezer forintos) bírságot szabott ki a tagokra a „nem megfelelő ruházat” miatt.


A norvég válogatott. Forrás: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás