promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
35 milliót kap, aki aranyat szerez az Olimpián
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A lap szerint lényegében semmit nem változott az olimpiai helyezettek javadalmazása 2012-höz képest. "Az idei nyári játékokon elért helyezéseket ugyanolyan összegben honorálja majd az állam, mint négy éve tette Londonban. Az egyéni olimpiai arany továbbra is 35, az ezüst 25, a bronz pedig 20 millió forintot jelent a sportolónak, sőt, habár olimpiai pont nem jár érte, még a 7-8. helyezettek is kapnak némi aprót, konkrétan négy-, illetve kétmillió forintot." - írta a lap.

Az elmúlt évek gyakorlata szerint a páros eredmények ezen összegek kilencven százalékát érik, a kajaknégyes vagy az úszóváltó teljesítményei után a nyolcvan százalékát kaphatják a tagok, a csapatsportágaknál hetven százalék a javasolt összeg.

A Bors úgy tudja, változást jelent, hogy amíg korábban egy sportoló a három legjobb eredménye után kaphatott pénzbeli elismerést, addig Rióban várhatóan valamennyi helyezés beleszámít majd a jutalomba.

Négy évvel ezelőtt az olaszok voltak a legbőkezűbbek, ők 42 millió forint körüli összeget fizettek az aranyért. A legsóherebbek az amerikaiak és a németek, előbbi 5,7, utóbbi 4,5 milliót fizetett az aranyért. Amúgy négy éve az Egyesült Államok szerezte a legtöbb, összesen 46 aranyat az olimpián. (Bors, Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás