promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A románoknak Marco Rossira fáj a foguk - szívesen látnák saját válogatottjuk szövetségi kapitányaként
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként.

Egész Európa felkapta a fejét, miután szombaton a magyar labdarúgó-válogatott Marco Rossi irányításával, 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal a Puskás Arénában. A torna alatt már több ország szövetségi kapitánya is elismerően beszélt a magyar csapatot irányító olasz szakemberről, de most úgy néz ki kérője akadt Rossinak.

Többek között a Blikk is megírta, hogy a Dinamo Kijev román vezetőedzője, Mircea Lucescu szívesen látná Marco Rossit a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. 

A szakember ott volt a hétfői osztrák-ukrán Európa-bajnoki csoportmeccsen, ahol Ausztria 1-0-ra legyőzte Ukrajnát, amelynek továbbjutási esélyei ezzel minimálisra csökkentek. Lucescu a román televíziónak adott interjúban elmondta meglátásait a mérkőzéssel kapcsolatban, de Marco Rossiról is szót esett, aki az 1990-es évek elején játékosként rövid ideig a Lucescu által vezetett olasz Bresciában szerepelt.

A román tréner reméli, hogy egyszer majd a román válogatott szövetségi kapitánya lesz Rossi, hiszen nagyon jól felkészült, komoly szakember, aki megérdemli, hogy más válogatottat is irányítson a magyaron kívül. 

- mondta Lucescu, aki hozzátette, hogy Rossi „százszázalékosan profi edző”, aki nagyon jól elemezte a magyarok ellenfeleit.

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Münchenben lép pályára Németország ellen a csoportmeccsek utolsó fordulóján.

Románia nem jutott ki az Európa-bajnokságra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás