promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Andorra-Magyarország: nehezen indult, magabiztos győzelem lett a vége
Borítókép:  Forrás: ProfiMedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A magyar labdarúgó-válogatott 4:1-re legyőzte Andorrát a 2022-es katari világbajnokság selejtezőkörének harmadik fordulójában.

Mindenképpen nyerni szeretnénk. Tiszteljük az ellenfelet, nem becsülhetjük le, de sem a hosszú utazás, sem a műfű, sem semmi más nem lehet kifogás 

– mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi az Andorra elleni vb-selejtező előtt. Magyarország ahhoz az Andorrához látogatott a 2022-es katari világbajnoki selejtezőkörének harmadik fordulójában, amely ellen 2017-ben csúfos vereséget szenvedett. Talán nem túlzás azt mondani, hogy a magyar válogatott története legnagyobb pofonjába szaladt bele 2017. június 9-én.

A mostani, 2022-es meccs sem kezdődött könnyen. Az andorrai együttes rendkívül agresszíven, az egy egy elleni párharcokat keresve, szűken és zártan védekezve futballozott, s a támadásépítése is elég egyszerű volt, hosszan felívelt labdák után lepattanókra lecsapva próbált minél gyorsabban a magyar kapu elé jutni. Marco Rossi együttese akkor tudott helyetig, lövésig, beadásig jutni, ha a középpályán gyorsan, egy-két érintő és sok elmozgással játszott.

A vezetést a magyar csapat szerezte meg. Fiola Attila első gólját lőtte a válogatottban egy szögletet követően a 47. percben. Majd a második félidő elején jött is a második: Gazdag Dániel fejelt a kapuba Nikolics Nemanja passzát követően.

A két gólos hátrány tudatában picit kijjebb jöttek az andorraiak, ennek köszönhetően több területe lett a magyar csapatnak, amelyet Kleinheisler használt ki az 58. percben. A támadó Szalai Ádám fejese után talált be. A végén jött még egy negyedik magyar gól, Loic Nego talált a hálóba, aki Varga Roland szabadrúgása utáni kipattanatót értékesítette a 90. percben. A szépítés azért összejött Andorrának: Pujol értékesített egy jogosan megítélt büntetőt a 92. percben.

Ha nehezen is indult, végül a magyar válogatott magabiztosan nyert, s három forduló után csoportja második helyén áll.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás