Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az MTK vezetőedzőjére pályázik a Schalke

Az MTK vezetőedzőjére pályázik a Schalke

Sport & Szabadidő

Az MTK vezetőedzőjére pályázik a Schalke

Sport & Szabadidő

BN 09:39

Az egyik leghíresebb labdarúgással foglalkozó német szaklap, a Kicker szerint a Schalke csapatánál szóba jött az MTK jelenlegi vezetőedzője, Michael Boris is. 

A Bundesligában szereplő Schalke 04 csapata a 2020/21-es bajnoki szezonban csupán egyszer győzött, és mellette hat döntetlenre futotta. A német bajnokság 23. fordulójában 5-1-es vereséget szenvedett a gárda a VfB Stuttgart vendégeként. A vezetőség szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban, így vasárnap bejelentették: szerződést bontanak Christian Gross vezetőedzővel. 

Így tehát a csapat új mestert keres, aki akár az MTK vezetőedzője, Michael Boris is lehet. 

A 2019 nyara óta az MTK-t irányító, a csapatot az előző idényben az élvonalba visszajuttató német szakember szerződésében a Kicker szerint szerepel egy kilépési záradék, melynek aktiválása esetén azonnal elérhető lenne. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, az NB I-ben dolgozó szakember neve valóban szóba került a német klubnál az edzőjelöltek között, de hivatalos kapcsolatfelvétel nem történt a Schalke részéről Boris szerződtetésének ügyében. Boris a 2010–2011-es idényben már dolgozott a Schalkénál, a második csapat vezetőedzője volt. 

A Schalke tizenegy fordulóval a bajnokság vége előtt nyolcpontos hátránnyal utolsó a tabellán. Következő ellenfelük, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz mögött, a 16. helyezett Arminia Bielefelddel (és a 15. Herthával) szemben pedig kilenc pont a lemaradásuk, így abban az esetben, ha Boris lesz az új vezetőedző, lesz mit faragnia a hátrányon. 

Borítókép: www.csakafoci.hu