promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatták a MOL Fehérvár új vezetőedzőjét
Borítókép:  MOL Fehérvár FC
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Mol Fehérvár FC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Szabics Imre lesz a csapat új vezetőedzője. A korábbi 36-szoros magyar válogatott csatár április 1-jén áll munkába. Nem akármilyen szakmai stábbal érkezik. Segítői a szintén korábbi válogatott Juhász Roland és Torghelle Sándor lesznek.

 

 

 

A klub hivatalos oldalán jelentette be a nagy hírt, miszerint Szabics április 1-től a csapat új vezetőedzője lesz. Nem is akármilyen szakmai stábbal érkezik. A tavaly nyáron visszavonuló, szeptember óta a klubnál sporttanácsadóként dolgozó Juhász Roland és a 44-szeres korábbi válogatott Torghelle Sándor is segíti majd a vezetőedző munkáját. 

“Magas szintű külföldi tudást importálunk Szabics Imre személyében, aki szerintem benne van a top 3 magyar szakemberben, aki külföldön dolgozik. Büszkeség a klub számára, hogy igent mondott a felkérésünkre, és úgy döntött, itthon folytatja edzői pályafutását. A megkeresés első fázisától kezdve olyan visszajelzéseket éreztem Imre irányából, amelyek alapján meggyőződéssel mondhatom, hogy jó kezekbe kerül majd a csapat."

- nyilatkozta Kovács Zoltán a Vidi sportigazgatója

Szabics a Sturm Graz játékosaként szerepelt a Bajnokok Ligájába és az UEFA-kupában is, majd a Bundesligában szereplő Vfb Stuttgart együttesével két szezon alatt 72 mérkőzésen 22 találatot jegyeztek fel a neve mellé, legtöbben valószínűleg a Manchester Unitednak lőtt góljára emlékeznek. Játszott még Köln, a Mainz és az Augsburg csapataiban is, majd Stum Grazban fejezte be pályafutását.  A magyar válogatottban összesen 36 mérkőzésen lépett pályára, ahol 13 gól szerzett. 

Visszavonulása után, 2017 végéig a Sturm játékos-megfigyelőjeként dolgozott, eközben 2014 és 2015 október között 11 mérkőzés erejéig tagja volt Dárdai Pál és Bernd Storck stábjának, így nagy szerepe volt neki is abban, hogy a magyar válogatott kijuthatott a 2016-os Európa-bajnokságra. Később korábbi játékostársa és edzője, Franco Foda munkáját segítette asszisztens edzőként - először másfél évig a Sturm Graznál, majd az elmúlt bő két évben az osztrák válogatottnál. 

Szabics Imre jelenleg az osztrák válogatott pályaedzője, a szövetséggel való megállapodás értelmében március végéig még ott dolgozik. Az új vezetőedző szerződése 2024. június 30-ig szól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás