Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Fucsovics Marci megverte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát

Fucsovics Marci megverte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát

Sport & Szabadidő

Fucsovics Marci megverte a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinkát

Sport & Szabadidő

Toronicza Péter 06:25

Fucsovics Marci élete egyik legnagyobb győzelmét aratta az Australian Open második fordulójában.

Óriási mérkőzést játszott egymással a háromszoros Grand Slam-győztes Stan Wawrinka és Fucsovics Marci a 2021-es Australian Open második fordulójában. Előbbinek főleg az volt az előnye, hogy egy sima három szettes győzelemmel érkezett meg, míg a nyíregyházi teniszezőnek egy öt szettes mérkőzésen kellett továbbjutnia Marc Polmans ellen.

Az elején Wawrinka abszolút nem talált magára, így Fucsovics Marci el is tudta csenni az első két szettet 7-5, 6-1-el. A baj csak az, hogy a svájci talán a világ egyik legjobb öt szettes játékosa, ráadásul hatszor csinálta meg karrierje során, hogy két szettes hátrányból vissza tudott jönni.

A háromszoros Grand Slam-győztes nem is hagyta magát, és kihasználva Marci visszaesését 2-2-re javított a szettek tekintetében, amiket 6-4, 6-2-re nyert meg.

A döntő szettre gyakorlatilag nincsenek szavak. Wawrinka elővette a 200 km/h sebességű szerváit, de Fucsovics így is tartani tudta magát, sőt, brékelt is a végén, így 5-4-nél Marci szerválhatott a győzelemért, de elizgulta, így a svájci visszajött: 5-5

A továbbjutásról 6-6 után tie-break döntött, ami az Australian Openen 10 nyertig megy, úgy, hogy két pont kell közte legyen. Itt sajnos megmutatkozott Wawrinka rutinja, míg Marci energiái elfogytak, de mégis visszajött a sírból, pedig a svájci 6-1-re vezetett az elején, de a vége óriási fordulatokkal 11-9 lett a magyar teniszező javára.

Marci elmondta, hogy hihetetlen támogatást kapott a kinti magyar szurkolóktól. Fucsovicsnak megvan élete egyik legnagyobb skalpja, és úgy, hogy a mostani Australian Open legjobb meccsét játszották le egymással, ami 4 órán keresztül tartott.

Fucsovics ellenfele Milos Raonic lesz a harmadik fordulóban.

Borítókép: AFP