promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics Márton megverte a negyedik helyen kiemelt Medvedevet
Borítókép:  Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Daniil Medvedev ütőt tört dühében, míg Fucsovics Márton higgadtan nyert. A magyar teniszező továbbjutott a Roland Garros második fordulójába.

Fucsovics Marcinak sajnos peches sorsolás jutott a francia nyílt teniszbajnokság első körében, mivel a világranglista ötödik helyezett Daniil Medvedevvel fújta össze a szél. A nyíregyházi teniszező jelenleg a 63-ik helyen áll a világranglistán.

Az övék volt az esti főmérkőzés a Suzanne Lenglen pályán, és innentől fel is szerelték a lámpákat a Roland Garroson, ahol megannyi vitát generált, hogy a sötétedés miatt kellett félbehagyni a mérkőzéseket.

Medvedev hiába lett kiváló és felkapott játékos, Marci nem indult csatába ellene esélytelenül. A 24 éves orosz még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Fucsovics legjobb eredménye a 2018-as második forduló a salakpályás Grand Slam-tornán.

Az első szettben sokkal jobban játszott Fucsovics, többször is bréklabdához jutott, végül 4-4-nél el is tudta venni az orosz adogatását, így lett 5-4, és a magyar játékos szerválhatott az első játszmáért. Marci higgadt maradt, és meg tudta nyerni 6-4-re az első szettet 53 perc alatt. (0-1)

Medvedev nem találta magát, és Marci rögtön az első szett elején elvette az adogatását, de az orosz magasabb fokozatra kapcsolt és visszajött. Érezhető volt, hogy lesznek mind a két oldalon brék lehetőségek ezen a borításon. Meg is történt, mert Medvedev zsinórban harmadjára vesztette el az adogatását, de aztán megint visszajött, és lett 3-3 hosszas csata után. Tovább tartott az őrület, mert Medvedev bukott adogatásával és visszabrékelésével lett 4-4 az állás, de csak elmentek 6-6-ig és a tie-brékig.

A rövidítésben szépen tartotta magát Marci, majd brékelt, míg nem az orosz 6-3-nál elvesztette a fejét, és összetörte az ütőjét.  Mivel volt már egy figyelmeztetése Medvedevnek, ezért végső játékmenet nélkül 7-3-al Fucsovics Marcié lett a szett. (0-2)

Marci visszavett a harmadik játszmára és érezte is, hogy jobb, ha nem kergeti az eredményt. El is engedte a szettet, így Medvedev szépíteni tudott 6-2-vel. (1-2)

A magyar teniszező azonban visszatalált önmagához a negyedik játszmára és el is tudott húzni 3-0-ra az orosztól, akinek már az elején elvette az adogatását. Marci sokkal intenzívebben is mozgott, mint előzőleg, és megérezte a vérszagot.

Marci már kétszeres brékelőnyben volt, 5-1-nél adogathatott a meccsért, és zseniálisan hozta a labdákat, így 6-1-el megverte Medvedevet, akinek továbbra sem ez lesz a kedvenc borítása. (1-3)

Fucsovics Marci először jutott túl top 10-es játékoson Grand Slam-tornán. Óriási skalp, és a magyar teniszező ott van a második fordulóban, ahol a spanyol Albert Ramos-Vinolas vár rá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás