promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Roland Garros: Fucsovics Marci a világranglista ötödikkel kezd
Borítókép:  AL BELLO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Daniil Medvedev lesz Fucsovics Marci ellenfele, a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Anno a Roland Garros lépett először, és gyorsan szeptemberre halasztották a francia nyílt teniszbajnokságot. A pandémia ideje alatt így csak a Wimbledon maradt el a Grand Slam-tornák közül. Az valószínűleg borítékolható, hogy a januárban induló Australian Openen sem lesznek még nézők.

A Roland Garros első fordulójában Fucsovics Marci elég peches sorsolásba futott bele, mivel rögtön az ATP-ranglista ötödik Daniil Medvedevvel kell farkasszemet néznie. Az orosz teniszező a negyedik helyen lesz kiemelve, mivel az előtte álló Roger Federer sérülés miatt itt sem indul.

Ettől még a 61-ik helyen álló Fucsovics egyáltalán nem lesz esélytelen, mivel Medvedev még soha nem nyert meccset a Roland Garros főtábláján: 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az első fordulóban búcsúzott. Sokan hasonlítják Djokovichoz a játékstílusát, akinek szintén nem igazán szokott menni salakon.

Eddig kétszer találkoztak egymással, és mind a kétszer Medvedev nyert, ettől függetlenül izgalmas meccsre, és jó labdamenetekre számíthatunk.

Balázs Attila jelenleg 86-ik a ranglistán, ő a 96-ik Yasutaka Uchiyama kezd. Nem kérdés, hogy salakon bőven lehet esélye a japán teniszező ellen.

A női versenyben Babos Tímeára (107.) a román Ana Bogdan (93.) vár. A magyar játékos 2016-ban egyszer már összecsapott mostani riválisával, akkor a florianopolisi salakos versenyen két játszmában győzni is tudott.

Közben lesznek izgalmak bőven: a főtábla első körében két párban is Grand Slam-bajnokokat sorsoltak össze: az egyaránt háromszoros GS-tornagyőztes brit Andy Murray és svájci Stan Wawrinka egymás ellen kezd, míg az idei US Open nyertesére, az osztrák Dominic Thiemre az amerikai viadal 2014-es bajnoka, a horvát Marin Cilic vár.

A címvédő, 19-szeres GS-győztes, a Roland Garroson 12-szer diadalmaskodó spanyol Rafael Nadal a fehérorosz Egor Gerasimov (83.) ellen mutatkozik be, míg a világelső, 17-szeres GS-bajnok szerb Novak Djokovic a svéd Mikael Ymer (80.) ellen kezd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás