promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fucsovics Marci újra megverte a világbajnok Grigor Dimitrovot - videó
Borítókép:  KARIM SAHIB / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Így Fucsovics már a legjobb 32 között van az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Nem az igazi a US Open, mivel olyan nagyágyúk hagyták ki a tornát, mint Roger Federer, vagy Rafael Nadal, de azért van kinek szurkolni. Bár Balázs Attila búcsúzott hétfőn az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában, de Fucsovics Marci már túl van a második körön is, pedig nem volt könnyű dolga, mivel ismét összefújta a szél a 2017-es vb-győztes Grigor Dimitrovval.

Fucsovics Márton a New York-i ATP 1000-es tornán is megverte a bolgárt három szettben, most azonban Grand Slam-szinthez méltóan, öt szettben tudott diadalmaskodni.

Ezúttal a korábbi világbajnok bolgár kezdett jobban, miután az első szettben viszonylag simán - brék nélkül - eljutottak 6:6-ig, a rövidítésben pedig ő összpontosított jobban. A második felvonás már fordulatosabb csatát hozott. Dimitrov háromszor is brékelőnybe került, Fucsovicsnak azonban mindháromszor sikerült visszaküzdenie magát, a második alkalommal - 4:5-nél - úgy, hogy négy játszmalabdát is hárított. A hat brék után ismét 6:6 lett az állás, tehát következett az újabb rövidítés, amely ezúttal a magyar teniszező fölényét hozta, így sikerült az egyenlítés.

A harmadik szett közepén ismét Dimitrov került brékelőnybe, Fucsovicsnak ugyan 5:3-as hátránynál volt két lehetősége fogadóként megnyerni a játékot, azonban nem élt vele, a bolgár pedig második játszmalabdáját már nem hibázta el. A negyedik játszmában szintén a magyar teniszező futott az eredmény után, de kétszer is ledolgozta brékhátrányát, majd 4:4 után a tavaly elődöntős Dimitrov kifejezetten sokat hibázott, így Fucsovics ismét egyenlített.

A továbbjutást eldöntő ötödik szettben Fucsovics rendkívül magabiztosan teniszezett, melynek köszönhetően 3:1-re elhúzott, majd szoros küzdelemben, többek között a meccs labdamenetét is megnyerve hozta a saját szervajátékát. Ekkor úgy tűnt, Dimitrov "elengedte" a mérkőzést, három bréklabdához jutott Fucsovics, de a bolgár visszaküzdötte magát, végül a magyar játékos a hetedik lehetőségét már kihasználva másodszor is brékelte riválisát, ezzel pedig el is döntötte az összecsapást.

Fucsovicsnak a következő körben a világranglistán 82. helyen álló amerikai Frances Tiafoe lesz az ellenfele, aki szintén ötjátszmás mérkőzésen jutott tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás